*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 11 d’agost del 2009

Fons de vedella

Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.

Ingredients:
- 2 trossos d’os de vedella
- 1 tros de costella de vedella
- mitja carcassa de pollastre
- 2 pastanagues
- 2 porros
- 1 ceba
- 2 dents d’all
- 2 tomàquets madurs
- un ramet d’herbes
- 3 l. d’aigua


Posar a daurar al forn els ossos i les costelles en una safata o cassola alta, amb una mica de greix (oli o llard).
Abans no comencin a daurar, afegir-hi les verdures pelades i tallades a trossos.
Deixar que agafin color.

Afegir el ramet d’herbes i l’aigua. Deixar bullir lentament i regularment durant unes quatre hores, tot i anant escumant.

Colar i reservar, i quan s’hagi refredat, desengreixar.

4 comentaris:

Margarida ha dit...

Jo no faig aquest fons de vedella, però sí faig caldo de pollastre amb moltes verdures, perquè a l'Oriol li encanten les sopes! I d'aquesta manera sempre tinc un pot de caldo al congelador per si el necessito en alguna recepta.

Sara Maria ha dit...

Jo també prefereixo el brou de pollastre,però per algunes receptes va be tenir un fons de vedella (aquest és bàsic, s'hi poden afegir més coses). Jo guardo els brous en pots petits per si el necessito per alguna salsa. Algú em va dir que es podien fer glassons de brou i que anava d'alló més bé.

Francesc ha dit...

Havia sentit a parlar dels fons de vedella i tot plegat, però mai n'havia vist cap recepta. Ha de ser molt bo i potser no massa car, no? Besades

La cuina vermella ha dit...

Importants els fons, són la base de la cuina, nosaltres em fem de tant en tant i el congelem en diferents pots, així sempre en tenim.
Molts petons.

Segueixen aquest bloc