Ingredients
- 1 bossa d’espinacs rentats, si són babys millor
- 1 carbasssó
- 1 alvocat
- Pinyons (al gust)
- Xampinyons laminats (al gust, entre un terç i mitja safata)
- Formatge feta (en els que venen envasats en blocs crec que n’hi ha uns 200 gr.)
- Tomàquets xerri (una safata petita)
- Olives
- Orenga
- Romaní
- Anet (en castellà Eneldo)
Per amanir
- Una cullereta de mel
- Un all
- El suc d’una llimona
- La mateixa quantitat d’oli
- Una cullereta de mostassa de Dijon
En un bol gran poseu els espinacs, els xampinyons laminats, el formatge feta tallat a daus petits, els tomàquets partits per la meitat, l’alvocat tallat a daus petits, el carbassó a rodanxes ben fines (amb la mandolina s’aconsegueixen ben fines), les olives i els pinyons una mica torrats per la paella. S’espolsa amb una mica d’orenga, l'anet i una mica de romaní.
S'hi poden afegir altres ingredients al gust (pernil dolç, tonyina...).
La salsa per amanir és ben fàcil de fer, es posen tots els ingredients en un recipient i es baten amb la batedora electrònica (minipimer). Les quantitats són la gust, la mel es per trencar l’acidesa de la llimona, i si us agrada podeu posar-hi una més de mostassa, es qüestió d’anar-hi trobant el gust personal.
Això si, millor posar-hi la salsa a última hora o servir-la a part.
- 1 bossa d’espinacs rentats, si són babys millor
- 1 carbasssó
- 1 alvocat
- Pinyons (al gust)
- Xampinyons laminats (al gust, entre un terç i mitja safata)
- Formatge feta (en els que venen envasats en blocs crec que n’hi ha uns 200 gr.)
- Tomàquets xerri (una safata petita)
- Olives
- Orenga
- Romaní
- Anet (en castellà Eneldo)
Per amanir
- Una cullereta de mel
- Un all
- El suc d’una llimona
- La mateixa quantitat d’oli
- Una cullereta de mostassa de Dijon
En un bol gran poseu els espinacs, els xampinyons laminats, el formatge feta tallat a daus petits, els tomàquets partits per la meitat, l’alvocat tallat a daus petits, el carbassó a rodanxes ben fines (amb la mandolina s’aconsegueixen ben fines), les olives i els pinyons una mica torrats per la paella. S’espolsa amb una mica d’orenga, l'anet i una mica de romaní.
S'hi poden afegir altres ingredients al gust (pernil dolç, tonyina...).
La salsa per amanir és ben fàcil de fer, es posen tots els ingredients en un recipient i es baten amb la batedora electrònica (minipimer). Les quantitats són la gust, la mel es per trencar l’acidesa de la llimona, i si us agrada podeu posar-hi una més de mostassa, es qüestió d’anar-hi trobant el gust personal.
Això si, millor posar-hi la salsa a última hora o servir-la a part.
3 comentaris:
Feia temps que anava darrera d'aquest recepta. Ja fa anys que la Sara-Maria me la va ensenyar a fer i es va convertir en un clàssic dels soparets amb els amics. L'havia oblidada.
No ho sé perquè, em semblava recordar que calia afegir-hi encara una altre herba de la qual no en recordo el nom?
Aleix
L'Anet!!! Ja l'he afegit! Gràcies Aleix.
Això mateix, l'anet. Què com que no sabia com es deia en castellà (i ara tampoc no m'enrecordo... Eneldo!!!! molt bé Sara Ma.!!!!!) em vaig tornar ximple per poder-me trobar (cap botiga em sabia dir el que era!!!) fins que vaig anar a la Boqueria.
Bo us la perdeu, amb aquesta salseta és molt i molt bona!!!!!
Aleix
Publica un comentari a l'entrada