Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.
Ingredients:
- 1 got d’oli d’oliva verge
- 8 gambes
- 1 manat de ceba tendra
- 4 alls
- 6 fils de safrà
- 1 culleradeta de pebre vermell
- 250 gr. de tomàquets madurs
- 400 gr. de fideus del núm. 2
- 7 cullerots de fumet de peix
Posar en una paella a escalfar l’oli i saltejar-hi les gambes, reservar-les.
Pelar i tallar les cebes i l’all, saltejar fins que estiguin daurats.
Daurar el safrà y el pebre vermell, afegir els tomàquets ratllats i deixar coure.
Incorporar-hi els fideus fins que agafin color. Mullar amb el fumet bullint, salar i deixar bullir a foc lent durant set minuts.
Afegir les gambes i deixar coure set minuts més en un forn escalfat a temperatura mitjana. Gratinar uns minuts i servir.
Hi ha qui li afegeix calamars o sípia.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
dimecres, 23 de maig del 2007
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010