*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 14 de maig del 2007

Sopa de festucs i menta amb cremós de xocolata negra

Una més de la revista Descobrir Cuina.

Ingredients:
Per la sopa de festucs
- 100 ml. de nata líquida
- 175 ml. de llet sencera
- 60 gr. de sucre

- 1 manat de menta fresca
- 80 gr. de festucs verds sense closca (pistatxos)
- 30 gr. de festucs per decorar
Pel cremós de xocolata:
- 3 rovells d'ou
- 200 ml. de nata líquida
- 30 gr. de sucre
- 125 gr. de cobertura de xocolata del 72%

Per fer la sopa:
Poseu un cassó la nata, la llet i el sucre fins que arrenqui el bull.
Poseu en un got alt i estret els festucs i les fulles de menta. Quan la llet bulli, tireula als festucs i tritureu-ho amb el braç elèctric fins que quedi una sopa fina. Passeu-la per un colador i reserveu-la en fred.

Pel cremós de xocolata:
Poseu la nata a escalfar al foc. En un bol, barregeu els rovells i el sucre; quan la nata arrenqui el bull, tireu-la als rovells, remeneu bé i coeu-ho uns segons a foc suau, sense bullir.
Tot seguit pareu el foc, incorporeu-hi la cobertura de xocolata tallada a trossos petits i barregeu-ho fins que n'obtingueu una crema ben homogènia i fina. Poseu-la en un pot i reserveu-la a la nevera.

A l'hora de muntar els postres, poseu la sopa al centre del plat. Al mig, una bola de cremós de xocolata, al damunt una fulla de menta i uns festucs al voltant.

Segueixen aquest bloc