*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 29 de juny de 2007

Llenguados amb mandarina i pinyons

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- 4 llenguados
- 500 g de pinyons crus
- el suc de 2 mandarines (o taronges)
- 1 cullerada de farina
- sal


Netejar bé els llenguados, traient-ne fins i tot la pell, i salar-los una mica. Per facilitar-nos la feina, podem demanar a la peixateria que ens netegin el peix, o comprar-lo congelat i ja net.

Posar una paella al foc amb poc oli i quan estigui calent fregir els llenguados, prèviament enfarinats. Coure’ls poc, però per tots dos costats.

Quan els traguem de la paella, posar-los en una safata per anar al forn i posar-hi al damunt el suc de les mandarines i els pinyons.
Quan tinguem el forn calent, introduir-hi la safata i deixar-ho gratinar durant uns 5 minuts.

dimecres, 27 de juny de 2007

Hamburguesa - Burguer

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Recepta d'en Jose Andrés al seu programa de TV.

Ingredients:
- 400 gr. de vedella, part de l’agulla
- 1 all
- julivert fresc
- pebre negre
- sal
- cansalada fumada tallada a làmines
- cogombres en vinagre
- 1 enciam
- 2 tomàquets frescos
- pa per hamburguesa
- ceba caramelitzada
- ketchup, mostassa i maionesa


Es pica la carn (o es demana a la carnisseria). És important que la carn no quedi compacta, això serà el senyal que la "burguer" estigui ben feta.
Barrejar l’all i julivert picats amb la picada de carn i posar-ho a punt de sal i pebre.
Fer petites boles d’uns 200 gr. cadascuna i aixafar-les en forma de "burguer".
Escalfar una planxa i coure-les.


Torrar el pa per l’interior i muntar la "burguer" amb les topings i les salses.
Podem afegir patates fregides.

dilluns, 25 de juny de 2007

Pit de gall dindi amb suc

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Una nova recepta enviada pel Jordi Xavier, la feia la seva tieta Rosita.

Ingredients:
- pit de gall dindi tallat a filets
- farina
- ceba
- vi blanc
- tàperes
- pastilla de brou

Opcional:
- pastanagues petites
- cebetes
- blat de moro

Enfarinar els talls de pit i passar-los per la paella. Retirar.
Amb el mateix oli, fregir ceba tallada.

A la picadora posar un gotet de vi blanc, la ceba fregida, una cullaradeta de tàperes i una pastilla de brou
Com a guarnició, es pot posar pastanagues petites. cebetes i blat de moro. Si és congelat, fer-hi abans un bull.

En una caçola posar el pit, la salsa, la guarnició i aigua. Quan bulli, abaixar el gas i que faci xup-xup de 15 a 20 minuts.
Si calgués espessir la salsa, posar-hi una cullaradeta de farina.

divendres, 22 de juny de 2007

Compota de poma i taronja

4 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- 4 pomes
- 2 taronges
- 3 cullerades de sucre

Pelar i trossejar les pomes i les taronges. Posar en una olla i afegir-hi el sucre. Tapar i coure durant 30 minuts a foc mig. Triturar-ho.

Es molt bona com a salsa per les carns.

dimecres, 20 de juny de 2007

Bunyols d'arròs

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Recepta típica de Josa (Teruel), enviada per en Jordi Xavier.

Ingredients:
- ou
- arròs
- ceba
- tomàquet
- ametlles torrades
- sal


Opcional:
- brou
- all
- julivert
- porro
- vi blanc

Es baten un o dos ous (segons la quantitat de bunyols que volem fer), com si anéssim a fer una truita.
S’hi afegeix l’arròs en cru. S’hi pot afegir all i julivert.

Es calenta oli en una paella i s’hi van tirant cullerades de la barreja, com si anèssim a fer bunyols. Els fregim d’ambdues acares i els reservem.

A part fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet en una cassola, s’hi pot afegir porro i una mica de vi blanc.
Quan estigui a punt hi posem els bunyols a sobre i ho cobrim d’aigua o brou.
La quantitat d’aigua dependrà de si els volem més o menys caldosos.

Afegim una picada d’ametlles, i si abans no li hem posat all i julivert, li podem posar ara. Rectifiquem de sal.
Ho deixem bullir entre 20 i 25 minuts, dependrà del tipus d’arròs.

dilluns, 18 de juny de 2007

Tomàquets farcits de tonyina i avellanes

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- 8 tomàquet mitjans
- 2 llaunes de tonyina
- 20 g d’avellanes
- 50 g de maionesa
- una mica d’enciam

Obrir el tomàquets per la part superior i, amb una cullera i un ganivet petit, buidar-los amb compte de no trencar les parets. Reservar les parts superiors i la polpa dels tomàquets.
Posar els tomàquets buidats, cap per avall, sobre un paper absorbent per tal que vagin perdent l’aigua.

Escórrer l’oli de la tonyina i posar-la en un recipient.
Treure la pell de les avellanes i picar-les. Barrejar-les amb la tonyina.
Afegir-hi la polpa del tomàquet, havent-ne tret les llavors. Afegir la maionesa. Barrejar-ho be.

Netejar l’enciam, tallar-lo petit i posar-lo sobre una plata.
Omplir els tomàquets amb la barreja, tapar-los amb la part superior i posar-los sobre l’enciam.

divendres, 15 de juny de 2007

Pastís de formatge amb cireres en almívar

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Del programa Cuines de TV3.

Ingredients:
- 600 g de formatge fresc de cabra
- 400 ml de llet
- 5 ous
- 150 g de sucre
- 350 g de cireres
- sucre i aigua mineral


Per fer l'almívar de cireres, poseu en un cassó l'aigua mineral, el sucre i les cireres senceres i deixeu-ho coure uns 5 minuts.
Seguidament, retireu-lo del foc i deixeu-ho refredar.

A continuació, poseu en un bol el formatge tallat a trossos, els ous, el sucre i la llet i tritureu-ho tot amb el túrmix.
Després, poseu la crema en una safata i poseu-la a coure al forn al bany maria durant mitja hora.
Quan estigui cuit, deixeu-lo refredar i desemmotlleu-ho. I ja per acabar, emplateu un tall de pastís i poseu-hi les cireres en almívar al costat.

dilluns, 11 de juny de 2007

Aigua de València

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Còctel elaborat per primer cop al 1959, per Constante Gil, al Cafè Madrid de València. Constante es retira al 2000 i es dedica a la pintura. Els seus quadres són inspirats en les tertúlies del Cafè, com el que il·lustra aquesta entrada.

Ingredients:
- 1 ampolla de cava sec o semi-sec
- 6 gots de suc de taronja natural
- 1/2 got cointreau
- 1/2 got de vodka
- 25 gr. de sucre

Es posa en un recipient prou gran el cava, el suc de taronja, el sucre, el vodka i el cointreau.
Es barreja.
Si pot afegir una mica de canyella.

divendres, 8 de juny de 2007

Pollastre al cava

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- 1 pollastre
- 1/2 ampolla de cava sec o semisec
- 25 gr. de foie-gras
- 25 gr. de mantega
- 20 gr. de farina
- 75 gr. de nata o crema de llet
- 200 gr. de xampinyon frescos
- julivert

Es posa el pollastre tallat a quarters o vuitens en una cassola amb poc oli, procurant que quasi no agafi color. S'hi posa sal, es treu l'oli i s'hi aboca el cava. Es tapa i es deixa coure a poc a poc fins que sigui tendre.

Es bullen el xampinyons, es reserven i es guarda també el suc de la cocció d'aquests.
Es separa el suc de cava de la cocció del pollastre, i es deixa el pollastre a dins la cassola.

Es fa una salsa tipus beixamenl, però clara, amb la mantega, la farina i el suc de cava de la cocció del pollastre i el de la cocció dels xampinyons. S'hi barreja el foi-gras i la crema de llet.

Es tira a la cassola amb el pollastre i els xampinyons, i es deixa coure uns quants minuts.
Es serveix cobert amb salsa i empolsat amb julivert.

dimecres, 6 de juny de 2007

Crema de meló amb encenalls de pernil

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- 1 meló
- 200 ml de crema de llet
- encenalls de pernil serrà o ibèric

Es talla el meló i es bat juntament amb la crema de llet.
Es reserva a la nevera. A l’hora de servir es serveix amb encenalls de pernil per sobre.

No li poso sal per què els encenalls de pernil li donen el just punt de salat en contrast amb el gust del meló.
Se li pot posar una mica de nou moscada o gingebre ratllat.

dilluns, 4 de juny de 2007

Bloody Mary

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
El meu còctel predilecte.

Ingredients:
- Gel
- 3/4 de suc de tomàquet
- 1/4 Vodka
- una gota de suc de llimona
- una gota de salsa Perrins
- una gota de Tabasco
- sal, pebre i sal d’api


Es barreja bé i es serveix en un got mitjà.

divendres, 1 de juny de 2007

Quiche de formatges

6 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Recepta del programa de cuina del Jamie Oliver de LocaliaTV. Us la recomano, és molt bona!

Ingredients:
- pasta brisa
- 5 ous
- 500 ml de nata
- sal, pebre i nou moscada
- 250 cheddar ratllat
- 250 gruyère ratllat
- cebollí
- 200 cabra
- 100 bacon
- romaní (si és en flor millor)
- oli


Es baten els ous, la nata, la sal, el pebre i la nou moscada. S’afegeix el formatge cheddar i el gruyère, i el cebollí tallat ben petit.
Es posa en un motlle la pasta brisa, i s’omple amb la barreja anterior.
Es trosseja, amb els dits, el formatge de cabra, tot empolsegant per sobre, les tires de bacon i el romaní mullat amb l’oli.

Es posa la forn a 180ºC fins que en punxar-lo amb un escuradents aquest surt sec.

Melmelada de ceba

0 Comentaris / Cliqueu per llegir-los i escriu-ne
Ingredients:
- 1 kg. de cebes
- 100 gr. de mantequilla
- 100 gr. de sucre
- 10 ml de vinagre
- 20 ml de vi blanc

Tallar les cebes i posar-les un cassó amb la mantequilla i el sucre, quan comenci a agafar color, s'hi afegeix el vi blanc. Quan la ceba ja és confitada s'hi afegeix el vinagre, es remou una mica i es retira del foc.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...