Ingredients:
- 400 gr. d’arròs
- 1 kg. de cargols
- 250 gr. de costella de porc tallada a trossos petits
- 250 gr. de pollastre tallat a trossos petits
- 2 cebes
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- 1 fulla de llorer
- Oli
- Sal
- Aigua
Per la picada:
- all
- 1 grapat d’ametlles torrades
- 1 cullerada petita de pebre vermell
- julivert
Netegem els cargols, que tindrem en dejú, i els bullim uns 25 minuts. Escorrem i tornem a bullir en aigua amb sal i farigola uns 30 minuts.
En una cassola amb oli calent enrossiu el pollastre i la costella de porc.
Afegiu-hi la ceba, el pebrot i la fulla de llorer.
Quan la ceba estigui a mig coure afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure fins que el sofregit estigui concentrat.
Prepareu la picada amb 1 all, un grapat d’ametlles torrades, 1 cullerada petita de pebre vermell i julivert.
Afegiu-hi els cargols i la picada deixatada amb una mica d’aigua i deixeu-ho bullir 5 minuts.
Afegiu-hi l’arròs, doneu-hi unes voltes i seguidament tireu-hi l’aigua bullent.
Deixeu-ho coure 18 minuts aproximadament.
- 400 gr. d’arròs
- 1 kg. de cargols
- 250 gr. de costella de porc tallada a trossos petits
- 250 gr. de pollastre tallat a trossos petits
- 2 cebes
- 1 pebrot vermell
- 2 tomàquets madurs
- 1 fulla de llorer
- Oli
- Sal
- Aigua
Per la picada:
- all
- 1 grapat d’ametlles torrades
- 1 cullerada petita de pebre vermell
- julivert
Netegem els cargols, que tindrem en dejú, i els bullim uns 25 minuts. Escorrem i tornem a bullir en aigua amb sal i farigola uns 30 minuts.
En una cassola amb oli calent enrossiu el pollastre i la costella de porc.
Afegiu-hi la ceba, el pebrot i la fulla de llorer.
Quan la ceba estigui a mig coure afegiu-hi el tomàquet i deixeu-ho coure fins que el sofregit estigui concentrat.
Prepareu la picada amb 1 all, un grapat d’ametlles torrades, 1 cullerada petita de pebre vermell i julivert.
Afegiu-hi els cargols i la picada deixatada amb una mica d’aigua i deixeu-ho bullir 5 minuts.
Afegiu-hi l’arròs, doneu-hi unes voltes i seguidament tireu-hi l’aigua bullent.
Deixeu-ho coure 18 minuts aproximadament.
5 comentaris:
M'agradan els cargols pero a la llauna o amb una salsa ben sabrosa..
A mi em fan basarda, tot i que n'he menjat alguna vegada i sé que no és gaire diferent de fotre's una escopinya...
La veritat és que jo també els prefereixo amb salsa, si pot ser una mica picant, millor.
Starbase, a mi també em feien basarda fins que, per compromís, en vaig provar uns que estaven antològics.
a mi aquest arròs donam'el fet, aixó de cuinar cargols no m'agrada gaire pero si menjar-los.
A mi em passa quan s'ha de netejar el peix... L'he de comprar sempre net! No suporto netejar-lo!
Publica un comentari a l'entrada