*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 28 d’abril de 2008

Bombons de Sant Jordi

L’Àngels, la dona del Jordi, un company de feina, ens va fer aquests bombons per la diada, ens hi varem llepar els dits!

Ingredients:
- Avellanes torrades
- Ametlles torrades
- Panses
- Nous
- Sucre
- Xocolata
(Lindt postres del 70 % de cacau) (per un centenar de bombons 3 rajoles de xocolata)

Elaboració A: Bombons d’avellanes caramelitzades
Agafeu una paella grossa i aboqueu les avellanes. Procureu que no s’amunteguin i quedin balderes a la paella. Afegiu el sucre (no les han de cobrir, ni de bon tros).
Remeneu amb una espàtula o cullera de fusta insistentment.
Heu d’aconseguir que les avellanes es caramelitzin sense que s’agrumollin.
Quan el sucre comenci a marronejar traieu i escampeu tan com pugueu les avellanes al damunt d’un marbre.
Espereu que es refredin, separeu-les d’una en una i reserveu-les.

Elaboració B: Bombons de picadillu de fruit sec
Talleu a petits bocins les avellanes torrades, les ametlles torrades i les nous. Ho podeu fer amb un ganivet al damunt d’un tallant. Afegiu les panses. Reserveu la barreja.

Elaboració final A i B
Poseu un bol a escalfar al bany-maria. Procureu que no bulli amb massa força i que no un entri aigua dins del bol.
Talleu la xocolata (a meitat d’una presa) i tireu-la al bol.
Aneu remenant-la constantment. L’objectiu és desfer-la. Procureu que no s’escalfi en excés (fins i tot podeu retirar el bol del bany-maria de tant en tant per evitar que la temperatura pugi en excés). També es pot desfer al microones, a potencia baixa i anar-la treient i remenant fins que estigui desfeta del tot.

Una vegada desfeta la xocolata traieu el bol i afegiu-hi o bé les avellanes caramelitzades (A) o bé la barreja (B).
Barregeu-ho bé. La xocolata ha d’envoltar o bé les avellanes (en el cas A) o bé la barreja (en el cas B).

Prepareu una safata amb un paper vegetal, d’estrassa o similar.
Amb dues culleretes feu munts petits de la barreja. (Procureu que quan els poseu al damunt del paper els munts no es toquin).
Espereu que es refredin bé.
Poseu-los en catúfols.

També es poden fer de panses emborratxades.

3 comentaris:

Striper ha dit...

tenen que estar com tu dius per lleparse els dits encara que sigui a la feina.

Glòria ha dit...

Ara mateix m'estic prenent un cafè i què no donaria per tenir al costat uns bombonets d'aquests per acompanyar-lo!.

Fins aviat

La cuina vermella ha dit...

Felicitats a en Jordi però més felicitats a la seva dona! Vaja regal, eh???
Com ens agrada tot allò que publiques. Un petó fort.

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...