L’Àngels, la dona del Jordi, un company de feina, ens va fer aquests bombons per la diada, ens hi varem llepar els dits!
Ingredients:
- Avellanes torrades
- Ametlles torrades
- Panses
- Nous
- Sucre
- Xocolata (Lindt postres del 70 % de cacau) (per un centenar de bombons 3 rajoles de xocolata)
Elaboració A: Bombons d’avellanes caramelitzades
Agafeu una paella grossa i aboqueu les avellanes. Procureu que no s’amunteguin i quedin balderes a la paella. Afegiu el sucre (no les han de cobrir, ni de bon tros).
Remeneu amb una espàtula o cullera de fusta insistentment.
Heu d’aconseguir que les avellanes es caramelitzin sense que s’agrumollin.
Quan el sucre comenci a marronejar traieu i escampeu tan com pugueu les avellanes al damunt d’un marbre.
Espereu que es refredin, separeu-les d’una en una i reserveu-les.
Elaboració B: Bombons de picadillu de fruit sec
Talleu a petits bocins les avellanes torrades, les ametlles torrades i les nous. Ho podeu fer amb un ganivet al damunt d’un tallant. Afegiu les panses. Reserveu la barreja.
Elaboració final A i B
Poseu un bol a escalfar al bany-maria. Procureu que no bulli amb massa força i que no un entri aigua dins del bol.
Talleu la xocolata (a meitat d’una presa) i tireu-la al bol.
Aneu remenant-la constantment. L’objectiu és desfer-la. Procureu que no s’escalfi en excés (fins i tot podeu retirar el bol del bany-maria de tant en tant per evitar que la temperatura pugi en excés). També es pot desfer al microones, a potencia baixa i anar-la treient i remenant fins que estigui desfeta del tot.
Una vegada desfeta la xocolata traieu el bol i afegiu-hi o bé les avellanes caramelitzades (A) o bé la barreja (B).
Barregeu-ho bé. La xocolata ha d’envoltar o bé les avellanes (en el cas A) o bé la barreja (en el cas B).
Prepareu una safata amb un paper vegetal, d’estrassa o similar.
Amb dues culleretes feu munts petits de la barreja. (Procureu que quan els poseu al damunt del paper els munts no es toquin).
Espereu que es refredin bé.
Poseu-los en catúfols.
També es poden fer de panses emborratxades.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
3 comentaris:
tenen que estar com tu dius per lleparse els dits encara que sigui a la feina.
Ara mateix m'estic prenent un cafè i què no donaria per tenir al costat uns bombonets d'aquests per acompanyar-lo!.
Fins aviat
Felicitats a en Jordi però més felicitats a la seva dona! Vaja regal, eh???
Com ens agrada tot allò que publiques. Un petó fort.
Publica un comentari a l'entrada