La girella és un embotit tradicional dels Pallars fet amb carn de xai, arròs, ou, all, julivert, safrà, pebre i sal. Pels que els agraden els embotits i no poden menjar porc és una bona opció.
A mi també m’agrada tallar-la amb una mica de gruix, passar-la per la farina i fregir-la.
Ingredients:
- 400 gr. de girella
- 1 cap de xai
- 4 potes de xai
- 1 ceba trinxada
- 2 tomàquets
- vi negre
- herbes aromàtiques
- oli verge d’oliva
- all
- un grapat d’ametlles torrades
- sal
Bullir el cap i les potes de xai amb aigua, sal i les herbes. Treure la carn del cap i desossar les potes (això últim és opcional).
Fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Afegir-hi les carns, les ametlles i l’all picat, remeneu una mica i afegir el vi.
Deixar-ho coure una estona, mentre fregir en oli la girella tallada a rodanxes.
Tot just abans de retirar-ho del foc, afegir-hi la girella.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
2 comentaris:
Sara Maria, ja tenim un nou esmorzar de caure les llàgrimes. Mares de Déus, quina pinta!
Salut!
Vaig estar a la festa de la Girella a pont de suert, la girella no em mata el cap i pota en vinagreta m'encanta.
Publica un comentari a l'entrada