Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.
Ingredients:
- 2 cervells de xai
- 1 fulla de llorer
- Menta fresca
- Enciam
- 8 nous
- Vinagre
- Sal
- Pebre
- Oli d’oliva verge
Netar els cervells, portar aigua a ebullición amb el llorer, una mica de vinagre, sal i dues fulles de menta. Escaldar els cervells en el bullit, tot deixant-los refredar amb l’aigua. Quan estiguin freds tallar a escalopes.
Tallar l’enciam a juliana. Picar les nous i les fulles de menta (dues cullerades soperes).
Fer una vinagreta amb oli, vinagre, sal i pebre.
Posar en un plat un fons d’enciam, les escalopes per sobre, espolsejar amb la menta i les nous, i amanar amb la vinagreta.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
2 comentaris:
La meva mare de petitm'havia fet molts cops cervell, ara de gran tinc certa recansa a menjar-ne.
A mi això dels cervells em fa una mica de cosa. De menut els menjava rebolicats amb ou, però ara no sé si seria capaç de menjar-ne.
Publica un comentari a l'entrada