L’Enric és un bon amic, company del Grup de la Botifarra, l’altre dia tenia un botifarra de Castellderçol i, tot obrint la nevera i mirant que hi havia (una de les coses que m’agrada fer a mi) va fer-la d’aquesta manera.
Ingredients:
- 1 botifarra (de Castellderçol)
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 albergínia
- 1 carbassó
- 1 pebrot
- sal i pebre
- conyac
- oli d’oliva verge
Fregir la botifarra amb una mica d’oli, sense deixar-la del tot cuita. Reservar.
En el mateix oli, si cal se li afegeix una mica més, fregir la ceba picada, i anar afegint els altres ingredients, pastanaga, albergínia, carbassó i, per últim el pebrot. Deixar coure.
Quan estigui a mig fer afegir un rajolí de conyac i una mica d’aigua. Baixar el foc, tapar i deixar coure lentament, una hora, per que confiti.
Tallar a rodanxes la botifarra i afegir al confit, corregir de sal i pebre i deixar coure uns deus minuts més per que la botifarra prengui el gust del confit.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
Aixo es per sucar-hi pa.
D'aquest plat sí que me'n menjaria una bona ració (o dues). Salutacions
sara maria, ahir quan ens vam conèixr no em vas dir que tenies aquesta magnífica recepta de botifarra del meu poble. és una bona elecció i la preparació deu estar boníssima, felicita l'enric de part meva.
Gràcies a tots pels vostres comentaris. Tasteu-ho a veure si podeu no posar-vos una cullerada més per repetir!
Sara Maria, què bé que t'ho passes!!! m'has d'ensenyar a jugar a la botifarra!
Cuina vermella, us prenc la paraul·la, a més, dos del grup venen des de Mollet a jugar cada dijous... O sigui que la distància no es excusa.
Quina sorpresa!!Soc qui va regalar la botifarra a l'Enric. Ara veig que n'ha tret més partit del que esperava...
Excel·lent recepta del meu homònim Enric, i que penso fer, ja que a casa la botifarra és de les poques coses que agrada a tothom! Aquesta va a la llista.
Publica un comentari a l'entrada