Fa uns anys vaig fer a Hobbychef dos cursos de cuina (la foto l’he treta del seu web), un de textures i l’altre d’escumes. Aquí algunes de les receptes que varem fer durant els cursos, algunes també fetes, més tard, a casa.
Ingredients:
- 100 gr. de foie-gras d’ànec fresc (es pot substituir per una terrina de foie)
- 200 gr. de brou d’au
- sal i pebre
Deixar temperar el foie fora de la nevera, netejar-lo tot traient-li les venes centrals. Reservar en un bol.
Escalfar el brou fins que arrenqui el bull i tirar-lo, ben calent, sobre el foie i triturar ràpidament per obtenir una crema fina. Si teniu un got americà us facilitarà la tasca.
Salpebrar al gust.
Passar per un colador fi i deixar refredar.
Omplir un sifó (1/2 litre), enroscar la càpsula i agitar.
Retirar la càpsula i deixar reposar a la nevera fins al moment de servir.
Es pot empolsegar amb unes avellanes torrades i picades.
També per acompanyar un filet, o un ou poché... o fins i tot per farcir unes flors de carbassó.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
6 comentaris:
Quin glamou que té el teu blog Sarah Mary (com et diu la Mar, em va fer molta gràcia!!!!). Tenim moltes ganes de sifó, a veure si aquest nadal cau, i podem fer la teva escuma de foie-gras.
Un petó i fins dissabte. Quins nervis!!!
A tot se li diu glamour... La veritat és que feia, desdel curs, que no el feia servir, i ara, amb la calor, he fet algunes escumes fredes que han anat d'alló més bé. Ja aniré posant més receptes del curs/os.
Sara,
Aquesta escuma ha d'estar per llepar-se els dits. mmmmmm.
Una abraçada
Es una espuma d’alta volada, aviat la copiaré (amb el teu permís)
M'encanta el foie.
Quina recepta més original!!!! Estic d'acord amb els amics vermells que el teu bloc gastronòmic té molt de "glamur". Salutacions
Publica un comentari a l'entrada