Fa uns quants anys, molts, crec recordar que era cap el 90, vaig fer un curs de cuina en una escola que ja no existeix, es deia Cent-en-grana. A part de cuinar, varem aprendre les característiques de diverses tècniques i lèxic gastronòmic. Va ser tot un curs i molt profitós. Aquesta és una de les receptes que hi varem fer.
Ingredients:
- 2 kg. d’espinacs
- 32 musclos
- ½ l. de vi blanc
- 75 gr. de mantega
- 75 gr. de farina
- 75 gr. de formatge ratllat
- sal
Netejar els espinacs i coure’ls en poca aigua amb sal. Escorre’ls i reservar.
Jo, en comptes de fer-los bullir en aigua els poso en un bol i al microones tres minuts, sense aigua.
Netejar els musclos i posar-los a coure amb el vi blanc i un cullerot d’aigua.
Un cop oberts, retirar del foc, separar els musclos de les closques, reservar.
Colar el líquid i reservar.
En una cassola desfer la mantega, afegir-hi la farina i remenar uns 10 minuts. Mullar amb el líquid dels musclos i deixar a foc lent, sense deixar de remenar, fins que comenci a bullir.
En una safata que pugui anar al forn, posar al fons els espinacs, a sobre els musclos, cobrir amb la salsa i empolsegar amb el formatge. Gratinar al forn fins que estigui daurat.
A voltes li he afegit anet picat, hi va molt bé.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
3 comentaris:
Bona suggerència, espinacs i musclos...ho provaré!
Ptns
aquesta barreja em sembla original i bona, però sobretot m'apunto aquesta mena de beixamel amb el suc dels musclets, perquè deu estar genial.
Si Manel, la beixamel aquesta surt molt bona, crec recordar que algun cop la vaig fer servir per una lassanya també de musclos i peix
Publica un comentari a l'entrada