
Ingredients:
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 5 xampinyons
- 2 porros
- 500 gr. d'espines de peix
- 250 gr. de galeres
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge
- 2 copes de vi blanc sec
- 2 1/2 litres d'aigua
- un ramet d'herbes
Pelar, rentar i tallar a trossos les verdures.
Rentar i tallar a trossos els peixos
Posar l’oli en una olla i saltejar les verdures i el peix. Mullar amb el vi i deixar reduir.
Afegir-hi el ramet d’herbes i l’aigua i deixar bullir, lentament i regularment, anant escumant de tant en quant. Ha d’anar fent durant una hora com a mínim.
Colar i desengreixar. Es pot congelar.
5 comentaris:
Moltes gràcies per la recepta. És una d'aquelles coses que sempre pots necessitar i no en tenia la recepta. feia una espècie de "succedani" però em sortia més amb gust "sopa de malalt" que amb el que havia de tenir un fumet. Ah, i la crema de pastanaga i prèssec em penso que caurà aquest cap de setmana. Nyam!
Ei quina super-recepta...aquest és un super fumet de peix!
tnts
És una recepta base, depenent de per què vulguis el fumet hi pots afegir musclos, cintes...
Sóc de familia de pescadors i és la primera vegada que hi veig xampinyons per fer el fumet...
aixxx... les galeres, què bones... amb ganes de que sigui la temporada per poder-ne menjar...
per aquí baix, les cintes s'anomenen codorneres... i tens raó és un bàsic, per a infinitat de plats, pots anar variant el "pelut" (el peix que hi dóna gust), per casa no hi ha setmana que no hi hagi un pot de fumet per la nevera...
Suposo que els xampinyons els posen com a potenciador de sabor.
Publica un comentari a l'entrada