La botiga Gadgets de cuina organitza cursos de cuina per explicar l’ús dels diferents estris que venen. L’Oscar Albiñana és el mestre cuiner encarregat de mostrar com és de fàcil l’ús dels mateixos, fàcil i saborós.
Vaig anar al curs de l’estoig de vapor Lékué, la mida individual (el doble o triple per la segona mida ,i quatre o més, per la més gran). Molt útil per dur preparat el dinar a la feina i sols haver-lo de posar al microones uns minuts.
La primera recepta és aquesta, la segona que posaré més endavant, va ser un pa de pessic amb poma. Cal tenir en compte que són recepta per a un.
Ingredients:
- 1 tassa petita d’arròs
- 3 tasses petites d’aigua
- un bolet gran xiitake (shitake)
- 2 o 3 rodanxes de carbassó
- 1 o 2 rodanxes de pebrot vermell
- 4 o 5 rodanxes de pastanaga
- una cullerada de postres de brou concentrat
- oli i salsa de soja
Si es bolets són secs, posar-los a hidratar.
Tallar les verdures i els bolets ben petits. Es poden fer servir xampinyons o qualsevol altre bolet, millor escaldar-los abans. Al bolet xiitake cal treure-li el tronc per què és molt dur.
Barrejar amb l’arròs i posar-ho dins l’estoig.
Escalfar l’aigua amb el concentrat de brou i posar-li també dins. Es pot posar aigua freda sense més, però aleshores s’haurà d’afegir un polsim de sal.
Tancar l’estoig i posar al microones a 750 durant 10 minuts (15 si és amb aigua freda).
En servir, amanir amb un rajolí d’oli i un de salsa de soja.
Es pot fer amb diferents verdures i bolets. També s’hi pot afegir una llauna de tonyina o tallets de pernil.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
8 comentaris:
Hola,
Jo tinc un estoig d'aquests i el faig servir per fer el peix al vapor, surt com su fos a la papillotte.
M'agrada la idea de portar-lo amb el plat a mig preparar a la feina i acabar-lo de fer amb un toc de microones.
PTNTS
Dolça
Sara Maria, sempre que rebo el full informatiu de Gadgets&Cuina penso que han de ser ben interessants!
Gràcies per compartir la recepta! :)
A vegades tenim estris i no n'acabem tot el suc que en podríem arribar a treure, oi? :)
Genial!
Petons!
L'altre dia, a una botiga d'aquelles on venen estris de cuina el vaig veure, aquest estoig. No me'l vaig quedar perquè em va semblar car i poc útil ja que tinc un estri per coure al vapor que em va de meravella i és dels pocs que s'ha "salvat" d'anar a la bassa amb el canvi a la cuina d'inducció. Em vig quedar amb la recança, però, que n'hi havia un d'individual i que potser sí que valia la pena comprar-ne un... Després d'haver llegit el teu post em sembla, doncs, que el demanaré pel meu anniversari, que és el mes que ve.
Sembla quie aquest estogi, esta molt de moda a la cuina.
sara, no te'n perds ni una!
diuen que aquests estoig van molt bé, jo encara faig la papillota amb paper de plata, m'hauré de posasr al dia.
Jo també sóc de les que encara no el tinc però aquesta recepta per coure al microones me'l fa molt atractiu.
Fins aviat
Va molt bé, és fàcil de netejar, i més sà que fer-ho amb paper d'alumini
I reutilitzable!
Jo també el tinc i va que treu foc... el faig servir especialment per fer verdures ràpidament aquells dies que vas de bòlid i no t'atrapes la vida, en 4-5 minuts al microones ho tens fet.
Per cert, ja trigues a posar la recepta per fer-hi un pa de pessic!!!
Publica un comentari a l'entrada