Podeu veure l’altre recepta que vaig fer al curs de Gadgets de cuina, aquí.
Ingredients:
- 1 ou
- 50 gr. de sucre
- 50 gr. de farina
- ½ cullera de postres de llevat Royal
- un pessic de sal
- ½ poma
- un rajolí de Reisling o vi de gel (vi dolç)
- 30 gr. de mantega
Cal untar l’estoig amb una mica d’oli de gira-sol o mantega.
Tallar la poma a talls petits i deixar marinar en el vi.
Barrejar, muntar, blanquejar, l’ou i el sucre fins que quedi cremòs
Barrejar la farina, el llevat i la sal.
Ajuntar les dues barreges tot remenant bé.
Anar afegint la mantega pomada poc a poc.
Es pot assecar al forn la pell de la poma, triturar-la i afegir-la a la barreja; potenciarà el sabor a poma.
Escórrer la poma i afegir-la tot barrejant.
Posar a dins l’estoig i tancar-lo.
Coure 15 minuts al forn a 180ºC amb l’estoig tancat. Després obrir-lo i coure 10 minuts més.
Al microones seria aproximadament uns 5 minuts, i un toc de gratinador amb l’estoig obert al final.
El va servir decorant-lo amb uns filets de xocolata de cobertura.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
10 comentaris:
Ahhh , que bo m'apuntop corrent la recepte i m'anire a compre un estoig d'aquests.
Quina bona idea!!Encara faré servir més l'estoig!!
Com bé diu la Núria (besadetes, guapa), és una boníssima idea. No pensava que es podia fer servir el motlle aquest per fer-hi pastissos. Besets
Aquest aparell es una bona eina per fer-hi pastissos, al microones
Una abrasada
Uauuuuu, no hauria dit mai que es podria fer un pa de pessic amb l'estoig al vapor!! Fantàstic! :)
Petons!
Quina passada!
No sabia que també es podia fer pastissos amb l'estoig, ho provaré.
Gràcies per publicar-la!
Avui he fet magdalenes de pa de pessic, però aquesta recepta queda a la recàmara per la setmana vinent :-D
M'autocontesto jo mateix (tot un clàssic, últimament em faig por jo sol i tot): acabo de fer-lo, en versió microones i és una canya, en 12 minuts el tens preparat, cuit i gratinat per sobre, això sí, en lloc de quedar pla com el teu, ha quedat més boterut cap al mig.
Si Surfzone, queda molt bé i en pocs minuts. Això de que el meu ha quedat més pla... No sé pas per què!
Ni idea això dels bonys, perquè en vaig fer 2 de seguits i el segon va quedar ben pla... el problema és que no vaig poder marinar la poma en el segon, ja que m'havia acabat el moscatell i el pastís va quedar bastant més sec que el primer (suposo que va ser per això, perquè els temps de cocció van ser idèntics).
De totes maneres, me la quedo ben reservada, perquè és una recepta ràpida per fer un pa de pessic amb poc temps!
Publica un comentari a l'entrada