*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 16 d’octubre de 2009

Pa de pessic amb poma amb l’estoig al vapor Lékué

Podeu veure l’altre recepta que vaig fer al curs de Gadgets de cuina, aquí.

Ingredients:
- 1 ou
- 50 gr. de sucre
- 50 gr. de farina
- ½ cullera de postres de llevat Royal
- un pessic de sal
- ½ poma
- un rajolí de Reisling o vi de gel (vi dolç)
- 30 gr. de mantega

Cal untar l’estoig amb una mica d’oli de gira-sol o mantega.

Tallar la poma a talls petits i deixar marinar en el vi.

Barrejar, muntar, blanquejar, l’ou i el sucre fins que quedi cremòs
Barrejar la farina, el llevat i la sal.

Ajuntar les dues barreges tot remenant bé.
Anar afegint la mantega pomada poc a poc.

Es pot assecar al forn la pell de la poma, triturar-la i afegir-la a la barreja; potenciarà el sabor a poma.

Escórrer la poma i afegir-la tot barrejant.

Posar a dins l’estoig i tancar-lo.

Coure 15 minuts al forn a 180ºC amb l’estoig tancat. Després obrir-lo i coure 10 minuts més.

Al microones seria aproximadament uns 5 minuts, i un toc de gratinador amb l’estoig obert al final.

El va servir decorant-lo amb uns filets de xocolata de cobertura.

10 comentaris:

Striper ha dit...

Ahhh , que bo m'apuntop corrent la recepte i m'anire a compre un estoig d'aquests.

CocinArte ha dit...

Quina bona idea!!Encara faré servir més l'estoig!!

FRANCESC ha dit...

Com bé diu la Núria (besadetes, guapa), és una boníssima idea. No pensava que es podia fer servir el motlle aquest per fer-hi pastissos. Besets

fem un mos ha dit...

Aquest aparell es una bona eina per fer-hi pastissos, al microones
Una abrasada

Mercè ha dit...

Uauuuuu, no hauria dit mai que es podria fer un pa de pessic amb l'estoig al vapor!! Fantàstic! :)
Petons!

Gent jove pa tou ha dit...

Quina passada!
No sabia que també es podia fer pastissos amb l'estoig, ho provaré.

surfzone ha dit...

Gràcies per publicar-la!
Avui he fet magdalenes de pa de pessic, però aquesta recepta queda a la recàmara per la setmana vinent :-D

surfzone ha dit...

M'autocontesto jo mateix (tot un clàssic, últimament em faig por jo sol i tot): acabo de fer-lo, en versió microones i és una canya, en 12 minuts el tens preparat, cuit i gratinat per sobre, això sí, en lloc de quedar pla com el teu, ha quedat més boterut cap al mig.

Sara Maria ha dit...

Si Surfzone, queda molt bé i en pocs minuts. Això de que el meu ha quedat més pla... No sé pas per què!

surfzone ha dit...

Ni idea això dels bonys, perquè en vaig fer 2 de seguits i el segon va quedar ben pla... el problema és que no vaig poder marinar la poma en el segon, ja que m'havia acabat el moscatell i el pastís va quedar bastant més sec que el primer (suposo que va ser per això, perquè els temps de cocció van ser idèntics).
De totes maneres, me la quedo ben reservada, perquè és una recepta ràpida per fer un pa de pessic amb poc temps!

Segueixen aquest bloc

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...