*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 8 d’octubre del 2009

Pastis de crema i figues - Berenar amb els amics de Cuinetes

En el passat Fòrum Gastronòmic de Girona, ens varen fer omplir un full gràcies al qual varem rebre a casa, més tard, una caixa amb tres vins de les Bodegues Vitinícola del Ribeiro, l’estoig Especial Tostado-Treixadura-Lúa Jamaica.
L’excusa del berenar, si en calia, era provar el vi dolç, Tostado de Costeira.

El vi, boníssim, val la pena provar-lo, malgrat que, com he pogut veure al web, està esgotat... S’ha d’esperar la collita del 2007. La descripció que en fan les bodegues:

Vino naturalmente dulce elaborado con uvas de Treixadura pasificadas a cubierto durante tres meses. Aroma intenso a fruta pasificada y mieles, con delicadas notas de pastelería. En boca tiene un excelente equilibrio entre el dulzor y la acidez, con un paso muy agradable y tacto sedoso. Un vino único, exclusivo y de producción muy limitada


El berenar i la companyia, un luxe, unes magnífiques coques de vidre que van dur els amics de Cuinetes, la Nuni i en Miquel, que venien amb els seus fills, l’Alba i en Guillem. La recepta la podeu trobar aquí.

Jo vaig preparar el pastís de crema i figues de la Cuina per Llaminers, que havia vist i posat a la llista de pendents.

Ingredients:

- 250 gr. de pasta de full
- 500 ml de llet
- 100 gr. de sucre
- canyella
- pela d'una llimona
- 2 cullerades de farina de blat de moro (tipus Maizena)
- 1 ou i un rovell


Preparar un motlle, jo el vaig fer rodó, amb la pasta de full. Es cobreix la pasta de full amb una làmina de paper de forn, i s'omple amb grana seca (els cigrons secs van molt be).
S'enforna a 200ºC (400ºF) durant 20 minuts. I es deixa refredar.

Mentre es fa bullir la llet amb la pela de llimona i la canyella, a foc baix. Un cop bull, es retira del foc i es deixa refredar.
En un bol es desfà la farina amb una mica de llet i es reserva. Es baten els ous i s’’hi afegeixen.
Un cop la llet és a temperatura ambient es barreja amb els ous. Es cola i es posa al foc un altre cop fins que s’espesseixi.
Es deixa refredar tapat amb paper film.

Es munta el pastís amb la crema i les figues tallades al damunt.
Es guarda a la nevera fins al moment de servir.

8 comentaris:

Mercè ha dit...

Sara Maria! Que bé que us ho munteu! Qualsevol excusa és bona per reunir-se tot fent el llaminer! ;) jeje
Petons!

Francesc ha dit...

Això de fer reunions d'amics per tal de fer-hi una bona xarrada i un bon àpat està molt bé. T'ha quedat un pastís de figues preciós i segur que boníssim. A veure si m'anime a fer-lo. Segur que a Oreto li agradaria molt perquè les figues són una de les seues figues preferides. Besades, guapa!!

Sara Maria ha dit...

Si Mercé, i més amb les teves receptes!!! En va quedar un tros i el vaig dur a la meva mare... Ella i la meva tia ja me'n han encarregat un per postres!!!! Els hi va encantar!!

La cuina vermella ha dit...

Apalí! quin berenar més maco, amb els amics cuinetes!!!! això és una delícia. Escolta, al final et compres un Mac??? si és que sí ja veuràs com estaràs molt contenta.
Un petól

Sara Maria ha dit...

Vermells, si, em compraré un Mac sols per la fotografia. Però he d'esperar fins després de Reis...

Cuinetes ha dit...

Hola Sara Maria!

El berenar va estar boníssim!! La combinació de les figues amb la crema, deliciosa! I moltes gràcies per compartir la tarda amb nosaltres a la súper acollida amb el berenar el vi, els sugus de pinya, els jocs pels nens...

Una abraçada!!

Glòria ha dit...

Bons pastissos i bona companyia, no es pot demanar més!.

Fins aviat

Striper ha dit...

He picat una mica del pastis de figa i me pres un gotet de vi estava tot bonisiiiimm.

Segueixen aquest bloc