*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 31 de gener del 2007

Kartoffelsalat

La recepta me la va donar la mare d’uns amics que és alemanya. L’he fet moltes vegades com a entrant, acompanyant foundes de carn, o altres plats. No porta maionesa, com acostumem a trobar-la aquí a casa nostra, per això no és gens pesada.

De Munich (pot ser calenta)

Ingredients
- Uns 750 gr. de patates
- 1/8 l de brou (pot ser concentrat)
- 1 ceba
- 2-3 cullerades de vinagre
- 2-3 cullerades d’oli
- sal
- pebre
- julivert picat

Se bullen les patates (de igual mida) i es pelen encara calentes, es tallen a rodanxes fines. Un cop fredes es barregen amb la ceba tallada petita. S’amaneix amb la barreja del brou, vinagre i oli, la sal i el pebre, i el julivert picat.

Se l’hi poden afegir salsitxes tipus Frankfurt, tonyina i tàperes, cogombre en vinagre... al gust de cadascú.

Normal

Les patates bullides i tallades en rodanxes es barregen amb ceba picada, cogombres tallats en rodanxes o daus, ou dur, sal, pebre o comí (segons el gusto de cadascú), oli i vinagre. S’hi pot posar també cansalada fumada (bacon).

1 comentari:

Anònim ha dit...

Cierto es que la ensalada alemana no parece que lleve mayonesa. Quizás la inclusión de ésta es para adecuarla al gusto de cada uno. Pero también es cierto que, habiendo hecho varias veces esta receta, no llega ni por asomo a la ensalada alemana que puedes probar en Alemanía. Hablo de la parte sur, porque en el norte no he estado, y quizás pueda haber diferencias según donde la pruebes. Nosotros, en todas las ciudades donde estuvimos, la pedimos, pero su textura y su sabor son completamente diferentes.
Besos.

Segueixen aquest bloc