Ingredients:
- 200 gr. d’arròs per sushi
- 400 gr. de tonyina, millor vermella
- 1 llima
- 2 cullerades de ceba tendra picada
- 25 gr. de gingebre fresc
- 2 cogombres en vinagre
- 1 all en vinagre
- 12 tàperes
- 1 cullerada de salsa de soja japonesa
- 1 cullerada petita de salsa Worcestershire (Lea & Perrins)
- ½ got d’oli d’oliva verge
- Sal
- Pebre acabada de moldre
Netegem bé la tonyina d’espines i pell i el piquem ben fi amb el ganivet. El reservem en un bol i el salpebrem.
Hi afegim el suc de la llima i la salsa de soja, remenem.
Tallen el gingebre a talls fins i l’exprimim per incorporar el suc al bol. Ho barregem bé i ho posem a la nevera.
Tallem molt petit els cogombres, l’all i les tàperes. De la ceba tallem ben fi la tija fins a tenir-ne dues cullerades soperes. Ho incorporem tot a la tonyina.
Emulsionem la salsa Worcesterhire i l’oli i ho afegim al bol.
Al servir es posa una capa fina d’arròs i a sobre, el tàrtar de tonyina en forma de bola o hamburguesa.
Es pot acompanyar de fulles d’enciam i algunes torrades petites. També queda molt bé amb guacamole.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada