*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 18 de gener del 2008

Bolets, fruita i verdura al forn

Una recepta de la Carme Ruscalleda per al Descobrir Cuina que us recomano. La recepta diu que és per a quatre persones, però pot ser per sis sense cap problema.
Ingredients:
- 8 alls tendres
- 16 tomaquets de cirera
- 16 cebetes de platillo
- 600 gr. de bolets frescos variats
- 2 plàtans
- 2 peres
- 1 carbassa petita o un tall de 400 gr.
- 50 gr. de panses petites, blanques i sense pinyol
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge
- sal i pebre
- paper sulfurat per anar al forn

En un bol ben ample, de la mida dels ingredients a cuinar, poseu-hi els alls tendres net si tallats a bastonets petits; els mini tomàquets, nets i talls pel mig; les cebetes, pelades i tallaes a quarts; els boletss, nets i a talls regulars; la carbassa, sense pell i tallada a bastons gruixuts; la pera, tallada a bastons com la carbassa i les panses.

Amb tots els ingredients dins del bol, afegiu-hi les dues cullerades d'oli, la sal i el pebre amb moderació. Barregeu-ho per tal d'amanir-ho molt bé i aboqueu-ho en una safata per anar al forn, folrada amb paper sulfurat per tal de no perdre cap suc de la cocció enganxat al fons de la safata.

Entreu la preparació al forn ben calent, 5 minuts a 200ºC.

Retireu la safata del forn i afegiu-hi els plàtans tallats a bastons, remeneu-ho bé, amb compte. Torneu-ho a posar al forn 8 minuts més.

I si, en el moment d'afegir el plàtan, hi poseu a sobre una botifarra esparracada... Encara millor!

2 comentaris:

Sara Maria ha dit...

El vaig fer la setmana passada, és genial. No hi vaig posar pansens per què no m'agraden, i els bolets eren variats xinesos. Però penso que un altre dia hi posaré pinyons.

Dolors ha dit...

Me la copio. Gràcies. A veure si la faig, de vegades coste introduir novetats que agradin a tothom a casa.
Salutacions

Segueixen aquest bloc