*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 25 d’abril del 2008

Calamars farcits de poma i botifarra negra

Aquesta és una de les receptes que van sorgir com una versió de la recepta del curs amb el David Lienas, els de La Cuina Vermella la van fer, jo he seguit la seva recepta amb algun canvi mínim.

Ingredients:
- 15 calamars petits o mitjans
- una botifarra negre
- dues cebes tendres
- dues pomes Reinetes
- pinyons
- menta fresca
- sal i pebre

Primer es netegen els calamars, tot reservant les aletes i les potes. Amb compte, donar-los-hi la volta com si fossin un mitjó i acabar-los de netejar bé, reservar-los.
Posar en una paella amb una mica d’oli la ceba tallada ben petita, deixar sofregir a foc lent.

Mentre, escaldar els pinyons, així quedaran tous, i reservar-los. Tallar la poma a daus petits i reservar.
Quan la ceba comenci a enrossir afegir-hi la botifarra fins que es desfaci. Afegir els pinyons, la poma, i la menta ben picada, donar-li unes voltes i retirar del foc.

Farcir els calamars amb la barreja. No caldrà tancar-los amb un escuradents ja que, en estar girats, al posar-los al foc es tancaran ells mateixos.

Fregir-los, volta i volta, en una paella amb oli.

Una bona proposta de salsa és la que fa la cuina vermella, una reducció de vinagre de Mòdena, 50 gr. de vinagre amb uns 20 gr. de sucre.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Sara Maria!
Com feia temps que teniem ganes de donar-te un premi, el primer que ens han donat te l'hem doant nsoatres a tu!
Passa a recollir-lo quan vulguis!

Salut!

Sara Maria ha dit...

Gràcies amics!

Striper ha dit...

Aixo te que estar de mort.

La cuina vermella ha dit...

Eiii! Sara Maria, però que tremendos que es veuen els calamarsos que has creat! Això sí que és treball amb equip.

Gràcies per publicar-los. Ets un remolí d'energia positiva. Ets fantàstica.

No tot són postres ha dit...

Això ha de ser un pecat de bo!!!!!
Quan faci una mica més de fred els faré!

YOLANDA /BADALONA ha dit...

BONISSIM!! FELICITATS

Segueixen aquest bloc