Una mes de les receptes del curs de cuina amb ortigues, per més informació de les ortigues podeu clicar aqui.
Ingredients:
- fulles o brots d'ortigues
- 50 gr. de farina d'alfals (fajol)
- 1 l. de cervessa
- 1 ou
- oli d'oliva verge
- sal
Batre la farin amb la cervesa, afegint la cervessa fins a aconseguir una textura de crema líquida. Afegir l'ou, la sal i un raig d'oli. Batre fins unificar la barreja.
Sucar les fulles a la pasta, i seguidament fregit en oli abundant i calent.
Retirar i deixar sobre un paper assecant. Es poden menjar calentes o fredes.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010
5 comentaris:
Un aperitiu o acompanyament molt original.
sara, la meva sogra sempre fa infusions d'ortigues per diverses malalties, però no havia vist mai tantes aplicacions a la cuina com tu ens presentes, i totes semblen ben bones!
Sara Maria! Carai si et van ensenyar receptes amb ortigues en el curs que vas fer...
La veritat és que a la que trobi ortigues en una passejada pel camp penso agafar-ne i provar les teves receptes!
Com ho fas perquè no facin coïssor? les escaldes primer? arrebosses directament?
Fadadelbosc
No cal pas, les ortigues tenen unes fulles com punxes que tenen a dins el líquid que pica. Però aquest líquid és molt sensible als àcids, i a l'escalfor. Quan cous l'ortiga, sigui per fer crema o arrebossada, les fulles peten i el líquid s'evapora eliminant el perill que facin coïssor. Igual passa quan deixem les fulles reposar amb vinagre o llimona, com faig a la recepta d'amanida d'ortigues.
Publica un comentari a l'entrada