
Ingredients:
- fulles o brots d'ortigues
- 50 gr. de farina d'alfals (fajol)
- 1 l. de cervessa
- 1 ou
- oli d'oliva verge
- sal
Batre la farin amb la cervesa, afegint la cervessa fins a aconseguir una textura de crema líquida. Afegir l'ou, la sal i un raig d'oli. Batre fins unificar la barreja.
Sucar les fulles a la pasta, i seguidament fregit en oli abundant i calent.
Retirar i deixar sobre un paper assecant. Es poden menjar calentes o fredes.
5 comentaris:
Un aperitiu o acompanyament molt original.
sara, la meva sogra sempre fa infusions d'ortigues per diverses malalties, però no havia vist mai tantes aplicacions a la cuina com tu ens presentes, i totes semblen ben bones!
Sara Maria! Carai si et van ensenyar receptes amb ortigues en el curs que vas fer...
La veritat és que a la que trobi ortigues en una passejada pel camp penso agafar-ne i provar les teves receptes!
Com ho fas perquè no facin coïssor? les escaldes primer? arrebosses directament?
Fadadelbosc
No cal pas, les ortigues tenen unes fulles com punxes que tenen a dins el líquid que pica. Però aquest líquid és molt sensible als àcids, i a l'escalfor. Quan cous l'ortiga, sigui per fer crema o arrebossada, les fulles peten i el líquid s'evapora eliminant el perill que facin coïssor. Igual passa quan deixem les fulles reposar amb vinagre o llimona, com faig a la recepta d'amanida d'ortigues.
Publica un comentari a l'entrada