*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 27 de juny del 2008

Arrebossat d'ortigues

Una mes de les receptes del curs de cuina amb ortigues, per més informació de les ortigues podeu clicar aqui.

Ingredients:
- fulles o brots d'ortigues
- 50 gr. de farina d'alfals (fajol)
- 1 l. de cervessa
- 1 ou
- oli d'oliva verge
- sal

Batre la farin amb la cervesa, afegint la cervessa fins a aconseguir una textura de crema líquida. Afegir l'ou, la sal i un raig d'oli. Batre fins unificar la barreja.

Sucar les fulles a la pasta, i seguidament fregit en oli abundant i calent.

Retirar i deixar sobre un paper assecant. Es poden menjar calentes o fredes.

5 comentaris:

Striper ha dit...

Un aperitiu o acompanyament molt original.

Cuinagenerosa ha dit...

sara, la meva sogra sempre fa infusions d'ortigues per diverses malalties, però no havia vist mai tantes aplicacions a la cuina com tu ens presentes, i totes semblen ben bones!

RUBEN ha dit...

Sara Maria! Carai si et van ensenyar receptes amb ortigues en el curs que vas fer...
La veritat és que a la que trobi ortigues en una passejada pel camp penso agafar-ne i provar les teves receptes!

fadadelbosc ha dit...

Com ho fas perquè no facin coïssor? les escaldes primer? arrebosses directament?

Sara Maria ha dit...

Fadadelbosc
No cal pas, les ortigues tenen unes fulles com punxes que tenen a dins el líquid que pica. Però aquest líquid és molt sensible als àcids, i a l'escalfor. Quan cous l'ortiga, sigui per fer crema o arrebossada, les fulles peten i el líquid s'evapora eliminant el perill que facin coïssor. Igual passa quan deixem les fulles reposar amb vinagre o llimona, com faig a la recepta d'amanida d'ortigues.

Segueixen aquest bloc