Aquest és una primera recepta "publicable" amb la meva panificadora; gràcies a Lindl he pogut compar-ne una a molt bon preu. I ja he començat a fer "experiments".
Ingredients:
- 500 gr de farina de força
- 325 ml de llet
- 30 gr de mantega
- una cullerada sopera de rapadura
- una cullerada de cafè de sal
- 100 gr de nous picades
- 100 gr de xocolata negre picada
- un sobre de llevat sec (11 gr)
(El primer cop que vaig fer servir la rapadura va ser en aquesta recepta)
Desfer la mantega al microones i barrejar-la amb la llet. Avocar-ho a la cubeta de la panificadora.
Afegir la farina barrejada amb la rapadura i la sal. Afegir el llevat
Posar el programa de pa dolç (el 4 a la panificadora de Lidl), jo he posat el pes de 1250 per què la fermentació és més llarga, malgrat que amb el pes mig segurament n'hi hauria prou per què puja molt, i el torrat del mig (no m'agrada massa torrat).
Quan la panificadora dona la senyal s'hi afegeix les nous i la xocolata picades i llestos.
El pa aquest té molt poc sucre, no és massa dolç, és ideal amb oli i un polsim de sal per sobre.
Un lloc on trobar temptacions culinàries, receptes senzilles, meves i dels meus amics que me les han enviat, trobades arreu, catalanes, del món, inventades i familiars. A tots un bon profit!
*
Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.
Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
dissabte, 28 de maig del 2011
dijous, 26 de maig del 2011
El nou anunci d'Estrella Damm té com a protagonista El Bulli (notícia del diari Ara)
Gràcies al diari Ara tenim la primícia de l'anunci, diuen:
Ja el tenim aquí. La marca cervesera ha anunciat aquest matí en un tuit que el nou videoclip d'Estrella Damm ja corre per la xarxa. El tema musical "I wish that I could see you soon" de Herman Düne posa la banda sonora a la història de l'aprenent de cuina que és admès per fer pràctiques a elBulli de Ferran Adrià. L'anunci s'estrenarà a la televisió el dilluns de la setmana que ve.
Jo el trobo preciós, i vosaltres?
dimarts, 24 de maig del 2011
Mousse de maduixes amb nata i mascarpone
Un pastís que he fet amb el que tenia, a partir de la recepta de la Dolorss i com que volia provar la rapadura que vaig comprar a Cafès El Magnífico, vaig fer aquest mousse, senzillament no tenia prou nata i tenia Mascarpone a la nevera.
Ingredients:
- 500 gr. de maduixes
- 350 ml de crema de llet
- 150 gr. de mascarpone
- 150 gr. de rapadura de canya de sucre
- dos sobres de gelatina en pols Royal
Folrar les bores d’un motlle, millor que sigui desemmotllable, amb paper d’enfornar o acetat per pastissos.
Primer es tallen en làmines unes quantes maduixes i les posem al voltant de les bores enganxades al paper formant una sanefa.
La resta de maduixes les triturem juntament amb la rapadura, i les posem en un pot al foc. Just quan comenci a bullir el retirem del foc i hi afegim la gelatina, barregem bé i deixem refredar.
Muntem la nata líquida i afegim el mascarpone tot continuant muntant-la.
Reservem.
Quan el suc de maduixes estigui fred l’afegim a la nata tot barrejant bé.
Avoquem la barreja al motlle i tapat amb paper film el deixem a la nevera o al congelador, tot depenent del temps que tenim per que es refredi.
Es decora amb trossos de maduixes que haurem reservat, jo no ho vaig fer i el vaig decorar amb línees de xocolata.
Nota: La rapadura ha resultat ser un molt bon substitut del sucre blanc, amb el gust entre mel i sucre candi es desfà més fàcilment que el sucre en pols. Molt aconsellat pels qui no ens agraden els postres massa dolços.
Ingredients:
- 500 gr. de maduixes
- 350 ml de crema de llet
- 150 gr. de mascarpone
- 150 gr. de rapadura de canya de sucre
- dos sobres de gelatina en pols Royal
Folrar les bores d’un motlle, millor que sigui desemmotllable, amb paper d’enfornar o acetat per pastissos.
Primer es tallen en làmines unes quantes maduixes i les posem al voltant de les bores enganxades al paper formant una sanefa.
La resta de maduixes les triturem juntament amb la rapadura, i les posem en un pot al foc. Just quan comenci a bullir el retirem del foc i hi afegim la gelatina, barregem bé i deixem refredar.
Muntem la nata líquida i afegim el mascarpone tot continuant muntant-la.
Reservem.
Quan el suc de maduixes estigui fred l’afegim a la nata tot barrejant bé.
Avoquem la barreja al motlle i tapat amb paper film el deixem a la nevera o al congelador, tot depenent del temps que tenim per que es refredi.
Es decora amb trossos de maduixes que haurem reservat, jo no ho vaig fer i el vaig decorar amb línees de xocolata.
Nota: La rapadura ha resultat ser un molt bon substitut del sucre blanc, amb el gust entre mel i sucre candi es desfà més fàcilment que el sucre en pols. Molt aconsellat pels qui no ens agraden els postres massa dolços.
divendres, 20 de maig del 2011
Carbassó farcit
Aquesta és la típica recepta d’aprofitament, d’aquelles d’obrir la nevera i… A veure que hi ha? Les variacions depenen del que es hi ha a la nevera donen molt de joc.
Ingredients:
- carbassó
- restes de rostit de pollastre
- un porro petit
- una mica de midó de blat de moro (Maizena)
- un rajolí de nata líquida
- sal, pebre
- restes de barreja de tres formatges ratllats
Picar el porro i posar-lo en una cassola amb oli al foc.
Tallar el carbassó longitudinalment i buidar-lo. Picar el que hem tret i afegir-lo a la cassola amb el porro.
Passar un o dos minuts, depèn de la mida, el carbassó buidat pel microones i reservar.
Trinxar les restes de rostit de pollastre i afegir-los a la cassola, salpebrar.
Afegir una mica de midó de blat de moro, donar-li unes voltes i afegir un rajolí de nata líquida, sols per que quedi lligat.
Omplir amb la barreja els trossos de carbassó i cobrir amb la barreja de formatges.
Gratinar.
Ingredients:
- carbassó
- restes de rostit de pollastre
- un porro petit
- una mica de midó de blat de moro (Maizena)
- un rajolí de nata líquida
- sal, pebre
- restes de barreja de tres formatges ratllats
Picar el porro i posar-lo en una cassola amb oli al foc.
Tallar el carbassó longitudinalment i buidar-lo. Picar el que hem tret i afegir-lo a la cassola amb el porro.
Passar un o dos minuts, depèn de la mida, el carbassó buidat pel microones i reservar.
Trinxar les restes de rostit de pollastre i afegir-los a la cassola, salpebrar.
Afegir una mica de midó de blat de moro, donar-li unes voltes i afegir un rajolí de nata líquida, sols per que quedi lligat.
Omplir amb la barreja els trossos de carbassó i cobrir amb la barreja de formatges.
Gratinar.
Subscriure's a:
Missatges (Atom)
Segueixen aquest bloc
Els meus blogs a la premsa
- Revista Sentits - gener 2014
- Generació Digital del canal 33, 28 de setembre de 2011
- Al minut 1'24" surt la imatge del bloc - La Malla
- Delicies del Rebost a "Descobrir Cuina"
- Blocaires gastronòmics a "Descobrir Cuina"
- Bloc de Club de Cuines, 17 de març de 2010
- Bloc del Club de Cuines, 22 de juny de 2009
- Els meus blogs a La Vanguardia
- Ràdio Arenys. 22 desembre 2008 (11h) han parlat de Delícies del rebost
- El món RAC1. 29 de gener e 2009 (7.55h) parlen de Delícies del rebost (audio a sota)
- Directo al Paladar, 30 de març de 2010