*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 7 de febrer del 2007

Capons

Me la va passar, fa temps, una companya de feina, i la veritat és que queden molt bons.

Ingredients
- tòfones.
- 2 capons
- llar
- festucs
- pinyons
- préssec sec
- albercoc sec
- prunes
- una poma
- sal i pebre
- 1 ampolla de cava
- 1 got de xerès sec
- 1 got de xerès dolç


Preparació
Es marinen els capons entre tres i quatre dies amb tòfona a la pell, fregats amb llimona a l’interior i untats amb llar bona per dins i per fora.

Cocció
Es treuen als capons de la nevera per tal que quan els posem al forn estiguin a temperatura ambient.

Es redueix tot el farcit amb un got de xerès dolç i un de xerès sec.
Escalfem el forn.

Mentres, farcir els capons i cosir-los. Posar-hi sal i pebre.

Posar-los al forn. La primera ½ o 1 hora a forn fort i després, baixar-lo i coure’ls poc a poc.
Al cap d’unes dues hores hi afegim la resta del farcit i una ampolla de cava.
Segons com va la cocció, es tapen per tal que quedin ben tendres.

El temps, com sempre, depen del forn i de la “mà”, però, en tot cas, està clar que calen “hores”. Per dos capons de 4 quilos son unes 5 hores (aproximadament).

Segueixen aquest bloc