*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 28 de març del 2008

Parmegiana d’albergínies

Una altra de les receptes que en van ensenyar a Nàpols.

Ingredients:
- albergínies mitjanes
- carn de vedella, per guisar o que es desfili
- ceba
- tomàquets
- sal
- oli d’oliva verge
- mozzarella (millor si és una mica seca)
- parmesà ratllat

Es posa en una cassola a foc lent, la carn, la ceba, el tomàquet, amb amb uns tres dits d’oli, es sala, i es deixa tres hores que es vagi fent.

Es tallen les albergínies a làmines fines, i es deixen posades a capes amb sal durant tres hores.

Un cop netejades i escorregudes es fregeixen. Es reserven sobre un paper per que deixin l’oli sobrant.

En una safata que pugui anar al forn es posa una capa d’albergínia, una capa de carn (desfilada), una de mozzarella i una capa de parmesà ratllat. Es repeteixen les capes fins acabar amb una de parmesà.

Es posa al forn a daurar.

6 comentaris:

gina ha dit...

uauu que bó.
saps que em dones moltes idees, uff tots aquest plats que tens aqui están molt currats.
felcitats

Sara Maria ha dit...

Gràcies Gina, com veus no totes les receptes les he fet jo, aquestes últimes per exemple les he provat a casa dels qui m'han donat la recepta.

Anònim ha dit...

Hola Sara Maria!
Molte interessant tot el seguit de receptes italianes que ens has regalat en els darrers posts.
Ara, aquesta de las asbargenyes (així ho diem a Vinaròs...) m'ha robat el cor. Apa, ja tinc feina per al cap de setmana!

Salut!

Sara Maria ha dit...

Va ser la sort d'estar-me a casa d'uns napolitans que cuinaven els dos... Sembla una versió de musaka... Ja tenim això els països mediterranis.

Striper ha dit...

bona recepte i es facil pero segur que el sofregit per el relleno son 3 hores?

Sara Maria ha dit...

Striper, si, la van tenir tres hores al foc, aquest tipus de carn o bé la cous poc o be l'has de coure molt, si no queda dura i immenjable.

Segueixen aquest bloc