*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 6 de febrer del 2009

Risotto amb gambes i cloïsses al perfum de taronja i menta

Del curs de risottos al Club Social Caprabo, podeu veure la crònica aquí.

Ingredients:
- 350 gr. d’arròs Arborio
- 250 gr. de gambes
- 12 cloïsses
- 1 taronja
- menta fresca
- ½ ceba picada
- ½ gra d’all
- 2 gots de vi blanc
- 1 ½ l. de fumet de peix
- sal i pebre al gust

Deixem obrir les cloïsses en una paella sense aigua ni oli. Reservem.
Netegem i pelem les gambes, tot treien i reservant els caps. Reservem.

Triturem la ceba i l’all i els posem en una cassola junt amb els caps de les gambes. Hi tirem un got de vi i ho deixem coure durant 8 minuts. Ho triturem tot i ho passem pel colador xinès. Posem el resultant en una cassola i afegim l’arròs. Remenem.

Quan l’arròs comenci a daurar li afegim l’altre got de vi. Remenem. Quan s’evapori, continuem la cocció afegint cullerots de fumet (un a un), deixant-los reduir tot remenant i tornat a afegir fumet. Així uns 16 o 18 minuts. Es important evitar un excés de líquid, però tampoc ha de quedar sec, per tant, si cal, li afegim més líquid. El risotto ha de quedar lligat, és necessari que l’arròs arbori deixi anar, poc a poc, el midó. S'hi pot afegir una cullerada petita de tomàquet per donar-li color rosat.

Quan quedin uns 4 minuts per acabar la cocció, afegim les cues de les gambes netes, les cloïsses i una mica del suc de la taronja. Remenem. Corregim de sal i pebre.
El deixem reposar un minut tapat i servim.

6 comentaris:

Striper ha dit...

Ummm al final em decidire a fer un rissoto.

Anònim ha dit...

De los risottos que has puesto este es que más me gusta. Creo que lo haré..me gustan mucho los ingredientes!

Margarida ha dit...

Perfumat sí que ho deu ser! Podríem dir que és un mar i muntanya (gambes i cloïsses, per una banda i taronja i menta, per l'altra)!
Jo dimecres vaig penjar també un arròs amb rossellones (que podríem qualificar de més humil)

Massitet ha dit...

Déu n'hi do, del trio de rissotos que ens han proposat aquests dies!
De tots tres, amb quin et quedes Sara Maria?

josep ha dit...

M'encanten els risottos, aquest tambvé ha de ser boníssim. Ja veig que que vàreu aprofitar el temps. Felicitats!

Cuinagenerosa ha dit...

sara, felicitats per l'esforç d'explicar els tres risotto que vam aprendre l'altre dia. em sumo a la pregunta del massitet, tu amb quin et quedes?

Segueixen aquest bloc