*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 28 de desembre del 2009

Canelons d'ànec amb salsa oriental de poma

La segona de les receptes de la Mireia Carbó al Club Social Caprabo.

Ingredients:
- 1 llauna de confit d'ànec
- 1 poma
- 1/2 cullerada de sucre
- 1 llimona
- 1 cullerada de melmelada de maduixes
- 1 làmina de pasta de full (millor les congelades que són quadrades)
- 1 ou
- blat de moro sofregit (kikos)
Per la salsa:
- 2 cullerades de sucre
- 200 ml. de suc de poma
- 4 cullerades de salsa de soja baixa en sal
- 1 cullerada de Maizena
- 1 cullerada petita de mantega


Treure la pell i esmicolar el confit d''anec (la Mireia ens va presentar el de la marca Seleqtia d'Eroski).

Talleu la poma en daus ben petits, saltegeu-la amb el sucre, una mica de ratlladura de pell de llimona i unes gotes de suc de llimona. Afegiu-ho al confit d'ànec juntament amb la melmelada de maduixes.

Estireu la pasta de full ben fina, per poder-ho fer sense manca d'espai tallar el full per la meitat. Talleu-la en quadrats i poseu-hi una mica del farcit anterior. Enrotlleu-la per formar els canelons.

Pinteu els canelons amb ou i empolseu-los amb el blat de moro fregit ben picat.
Coeu-los al forn a 180ºC fins que estiguin daurats, uns deu minuts amb el forn de dalt i el de baix però sense aire.

Per la salsa:
En un cassó, feu un caramel amb el sucre humitejat amb unes gotes d'aigua. Afegir-hi el suc de poma i la salsa de soja.

Desfeu la cullerada de Maizena amb unes cullerades de suc de poma i afegiu-ho a la salsa. Treieu-la del foc quan arrenqui el bull i afegiu-hi la mantega.

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Els has provat? Queden super bons, m'encanten les receptes de la Mireia!!!!!

Striper ha dit...

m'agraden , m'agraden...

Fem un mos ha dit...

Es un plat molt de festes.Molta felicitat per a tu i als teus
Petons

la vella carmanyola ha dit...

Genialssss!

Jo els vaig fer de confit d'ànec però amb beixamel de carabassa i vaig "flipar" pq condeixen molt amb poc tall en surten per molta gent.

Rècords

La cuina vermella ha dit...

una suculència gastronòmica Sara Maria, em sembla un delícia.

Ester (Picarona i el seu hortet) ha dit...

Hola Sara!

Estava esperant que algú publiqués la recepta d'aquests canelons i ahir mateix els vaig fer per provar-los abans de la nit de cap d'any, que és quan vull preparar-los per sopar.

Em vaig trobar amb un problema... tal qual vaig obrir el paquet de pasta de full el vaig fer servir, pel que els canelons es van inflar moltíssim i van quedar com canyes de crema gairebe, haha!

Després al repassar la teva recepta vaig veure que deies que s'havia d'estirar. Algun consell més?
He mirat per internet i recomanen estirar i punxar la massa per evitar que pugi.

A no ser, és clar, que m'equivoqués al comprar la massa, jo per pasta de full entenc "masa de hojaldre", no?

Qualsevol suggerència que em puguis fer serà benvinguda, mil gràcies!

el pingue ha dit...

Ñammmmmmmmmmm!!!!!

Sara Maria ha dit...

Jo també hi vaig fer algun canvi per problemes al rebost però l'he penjat tal i com ens la va ensenyar la Mireia. Ester, senzillament estirant la massa n'hi ha prou, no cal punxar-la

Francesc ha dit...

Caram, Sara, quin plat més bo!!! Tens molta traça, xiqueta. Besades i molt bon any nou!!

Segueixen aquest bloc