
Ingredients:
- 250 gr. de puré de patata
- 4 rovells d'ou
- 2 clares d'ou
- 50 gr. de farina
- 230 ml. de nata líquida
- sal
- 20 trossos de salmó fumat
- 25 gr. de mostassa antiga
- 100 ml. d'oli d'oliva verge
- 150 gr. d'herbes de canonges
- 50 gr. d'ous de salmó
- 50 gr. de germinat d'alfals
Barrejar el puré de patata, els rovells, les clares, la farina, 30 ml. de la nata líquida i un pols de sal amb l'ajut de la batedora elèctrica, fins que quedi una massa espessa homogènia i fina. Reservar-la en fred.
Per fer la salsa de mostassa posar al foc els 200 ml restants de nata líquida, la mostassa antiga i un pols de sal. Deixar coure un minut, remanar i ja està llesta. Si volem que quedi més cremosa, fora del foc, s'hi afegeix un rovell d'ou.
Posar una paella al foc amb un raig d'oli i quan sigui calent, anar-hi tirant petites cullerades de la pasta de blinis. Posar-hi un tros de salmó al damunt de cadascún i deixar coure uns segons fins que quedin rossos.
Girar-los i deixar coure 10 segons més per la part del salmó. Reservar en un plat amb paper de cuina.
Al fons d'un plat posar posar una mica de salsa i els blinis al damunt.
Decorar amb ous de salmó al damunt i uns brins de germinat. Al costat unes fulles de canonges amanides ab un pols de sal gruixuda i un fil d'oli d'oliva.
Aquest blinis es poden fer amb altres ingredients: làmines de ceps, botifarra negra...
6 comentaris:
Una recepta senzilla, abellidora i assequible amb el preu. Molt bona!!!! Besades
La veritat és que tenen una pinta deliciosa...
Són fàcils de trobar els ous de salmó?
D'on deu venir la paraula "blini"? Pareix com a grega, ah?
Que bo!! m'agraden les receptes senzilles i tant maques!
Si Xavier, crec que són fàcils de trobar, almenys aquí a Barcelona... Si no tens l'opció de posar-hi caviar vermell... Però molt millor ous de salmó (venen en pots de vidre)
Tinc moltes ganes de fer blinis, tinc una recepta i ho he de provar...i tant! (amb salmó ooooh!)
Ptnts
Hola Sara, sóc la Mercè's, l'amiga de la Gloria.Aquests blinis i la classe de'n Pep Nogué em va agradar moltíssim!.Vaig fer els blinis amb salmó i l'endemà amb botifarra negra i amb formatge-orenga.Crec que tot i que també van quedar bons el més encertat és el salmó ja que lliguen perfectament els gustos suaus.Felicitats per aquest blog tant EXQUISID!fa venir salivera...
Publica un comentari a l'entrada