*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dissabte, 27 de novembre del 2010

Crespells de salmó

Fa uns dies vaig anar a un altre curs de la Mercè Rovira gràcies a la botiga Artero del carrer del Call, ens va fer uns quants plats d’aprofitament, allò que fem tots quan tenim restes a la nevera. En aquesta ocasió dels estris que ens va presentar em va atraure un de ben senzill per facilitar tancar els crespells. Se’n poden fer de diferents mides per què també talla la massa, i crec que el faré servir per fer pasta farcida... Ja en penjaré alguna de les receptes que ens va fer, però de moment i aprofitant el que tenia jo a la nevera vaig fer-ne aquests crespells de salmó. Val a dir que el farcit també estava molt bo com a tàrtar!

Ingredients:
- 500 gr. de salmó
- 3 culleres de postres de crème fraîche
- 1 rajolí de salsa de soja
- 1 cullera de cafè de mostassa
- sal
- anet fresc
- un ou dur

Piquem el salmó petit amb el ganivet. El marinem amb un rajolí de salsa de soja i el reservem.
Piquem l’ou ben petit i el barregem amb la crème fraîche, la mostassa una mica de sal i l’anet. I afegim el salmó i ho barregem bé.

Anem fent els crespells posant una cullerada al costat i tancant-lo amb ajut d’una mica d’aigua per segellar-lo i una forquilla (això si no tenim l’aparell que us deia).

Es poden fregir o coure al forn.

10 comentaris:

mercè ha dit...

Amb la soja i la mostassa, aquest salmó ha d'estar boníssim!.Uns crespell de festa!a reveure.

margot ha dit...

Nena que bons, me encantan.
Deuan estar deliciosos de salmó.
Petons maca.

Anònim ha dit...

jo les he fet d'espinacs este cap de setmana genials m'han eisit muas

starbase ha dit...

Boníssim Sara Maria!! visca el salmó!!

Anònim ha dit...

Gracias por publicar en catalan asi vosotras solas os lo guisais y os lo comeis

Fem un mos ha dit...

D’aquets crespells me’n menjaria uns quans, el salmó m’encanta
Petons

Sara Maria ha dit...

Primer he pensat no acceptar el comentari anònim sobre l'idioma per què és anònim, pobre i de poques mires. Després he pensat que retrata clarament una manca de cultura i una estretor de mires que per si sols el deixa retratat i l'he penjat.

Anónimo: hay un traductor al lado, supongo que no sabes navegar o no tienes costumbre de visitar webs en otros idiomas. Los traductores funcionan

Massitet ha dit...

Per cert, trobo que aquesta recepta també l'arpofritaré! Des que la Rosa Maria em va posar crespells a la dieta (què fort, oi???), vaig buscant variants diverses.
Per cert, tu que trobes: la mateixa recepta però sense el marinat podria quedar bé?

Salut!

Sara Maria ha dit...

Massitet, no t'agrada la salsa de soja, val a dir que en vaig posar poca el just per que marinés sense deixar-hi el gust. Crec que no farà falta, però si el vols menjar com tàrtar que queda boníssim, millor que si.

Massitet ha dit...

Ok!!
Moltes gràcies, bonica!!!

Segueixen aquest bloc