*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 20 de desembre del 2010

Gratinat de llagostins

A un dels cursos amb en David Lienas a l'Espai de Consum Bonpreu ens va fer una gratinat com aquest, la recepta ori1ginal era amb garotes però quan no n'hi ha aquesta versió és molt bona. Les mides són per unes quatre persones aproximadament.

Ingredients:
- 16 llagostins
- 60 gr. d'escalunyes
- 80 gr. de porro
- oli d'oliva verge
- mantega
- 60 gr. de tomàquet pelat i sense llavors (pot ser de llauna)
- 80 gr. de carbassó (la part verda)
- 100 gr. de nata
- 1 rovell d'ou
- 20 ml. de Conyac
- sal i pebre blanc

Netejar els llagostins. Reservar.
Pelar i picar les escalunyes ben fines i posar-les a ofegar en una paella amb la mantega i una mica d'oli d'oliva. Quan comenci a daurar afegir-hi el porro també picat ben petit. Ofegar-lo bé.
Mullar amb el Conyac i deixar evaporar.

Afegir el tomàquet triturat i el carbassó picat ben fi. Salpebrar.
Ofegar fins que sigui una pasta gairebé seca. Barrejar amb els llagostins a daus i mullar amb la nata. Coure lleugerament.
Rectificar de sal i pebre i retirar del foc.

Deixar refredar lleugerament i barrejar-hi el rovell d'ou.
Omplir els motlles individuals on els servireu i gratinar al forn.

7 comentaris:

Miquel ha dit...

yo tambien fui al taller del David y las probe y estan muy buena con los llagostins, osea que las tuyas tambien.
Bon Nadal
Miquel

starbase ha dit...

Sara Maria, és una proposta ben xul.la per als dinars que vènen. Com sempre, en David Lienas ha fet un 'jsuta la fusta' :)

Margot ha dit...

Guauuuuuuuuuuuu, que bó.
Petons.

Fem un mos ha dit...

Va ser el plat que mes ens va agradar, o sigui que vas triomfar
Bones festes
Petons

Ingrid ha dit...

Aquest gratin és exquisit! ha de tenir un gust fantàstic i la presentació m'encanta!
Desitjo que pasis unes bones festes i un molt Bon Nadal!
Un petó enorme

Francesc ha dit...

Ets una artista (i no només de la fotografia)!!!!! Moltes besades i desitjos de felicitat!!!

josep ha dit...

Una gratinat extraordinari.

Que tinguis molt bones festes i un any 2011 ple d'alegries.

Una abraçada

Segueixen aquest bloc