*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 11 d’octubre del 2011

Cantonigrós 1 - Coca del Mossèn de Folgueroles

Tot anant cap a Cantonigrós, en Josep Àngel, la Susanna i jo varem secundar la proposició del Roger, que també venia amb nosaltres, per passar a visitar el Forn de Folgueroles, on es fa la boníssima coca del Mossèn.

El Xavier Puigseslloses ens va acollir tot ensenyant-nos l’obrador on fan 1300 coques al dia, si nois, 1300 ni més ni menys. Moltes per un forn de poble!!! Les coques no sols les venen al forn si no que també les empaqueten i són enviades arreu de Catalunya, principalment restaurants.

El secret és les tres fermentacions que fa la massa abans no es posa al forn. La última fermentació es realitza en un armari de fusta que és una joia i que li crea problemes amb les inspeccions de sanitat cada cop que hi passen. Igualment passa amb la massa mare... Voleu creure que no es pot tenir segons sanitat una massa mare de més d’un dia???? Absurd, no??? Però clar, sanitat ho considera una substància viva, que ho es.
Alguna cosa haurà de canviar, cada cop hi ha més forns que ens donen pa de qualitat i això moltes vegades és gràcies a la massa mare que guarden i alimenten amb el temps i amb constància. Aquests forns són cada cop més buscats pels amants del menjar bo i de qualitat i que no volen passar amb un pa dolent, altrament dit de “gasolinera”.

Varem poder tastar una cosa salada i una dolça, i ens en van regalar una per cap. Torrada i amb tomàquet va estar poc temps a taula el diumenge! Què bona que és!

També ens va explicar que cada any organitza juntament amb l’ajuntament, un concurs de coques fetes a casa. Ens va comentar que és extraordinària la imaginació de la gent en fer-les. El concurs era el cap de setmana següent, però potser l’any vinent ja estarem a l’aguait i farem la visita aquell dia!






2 comentaris:

LA COCINERA DE BETULO ha dit...

Tenen que ser unes coques d'alló més bones. Prenc nota per anar a comprar quand vagi per la zona.
Petons.

Ruben ha dit...

El Roger és un punyetero, anar al forn de Folgueroles és apostar sobre segur!

Segueixen aquest bloc