Després d’un matí intens, com podeu llegir en
aquest post, varem anar a recuperar forces al restaurant l’Hostal dels ossos de
Batet de la Serra.
Es diu així pels ossos que té clavats a la
paret on es lligaven els cavalls de la gent que hi entrava a menjar.
El menú va consistir amb un menú de cuina
volcànica, una cuina que s’arrela a la comarca de la Garrotxa tot utilitzant-ne
els productes propis.

Havent dinat ens varem dirigir a Olot per
visitar l’empresa d’on surt la centenària Ratafia Russet , on en Xavi ens va explicar com elabora la ratafia.
Herbes (unes divuit), espècies, i nous verdes,
són el secret d’aquesta ratafia, que es deixen macerar en alcohol durant un
any. Després de l’any, aproximadament, se li afegeix aigua. Es deixa reposar
dos mesos i se’n treu la meitat del líquid tot afegint-hi aigua amb sucre. Es
torna a deixar reposar tres mesos més i llestos, a punt de fer el tast.
En Pep ens va comentar el titular d’una
entrevista que li varen fer i que reflecteix el que varem poder copsar d’aquest
home que també li agrada investigar amb diferents sabors de ratafia. El titular
deia que millor que la gent fes ratafia a casa per què així el tenia menys
feina; així pot fer una producció assumible sense desvirtuar ni el gust ni la
qualitat del seu producte. També en varem poder tastar una no comercialitzada i
que varen realitzar juntament amb en Pep.

Alguns de nosaltres com que encara teníem
forces, varem acabar el dia a ...5titius... una botiga gastronòmica d’Olot que
porta l’Anna l’autora del bloc Petroglifa a la cuina; allí varem fer un tast de
cinc cerveses molt ben guiat. Sols us dic una cosa, sort que la botiga no és
més a prop doncs seria difícil la contenció: plena de plaers gourmets, menjar,
vi, cervesa, i estris diversos.
EL DINAR
Els entrants
Cullereta de cabell d'àngel amb serrat d'ovella
Fesols de Santa Pau i confitat
Sopeta de farro
Niu volcànic (botifarra negra amb trinxat de verdures)
Braó de xai de ramat amb patata i ceba al forn
Mousse de iogurt de la Fageda amb poma i fajol
Farinetes de fajol amb mel
Si voleu veure totes les fotografies cliqueu sobre la presentació
2 comentaris:
És bo recordar els dies passats en bona companyia
Petons i Bon Any
Quina enveja de sortida i de dinar!
M'apunto la visita a Ratafia Rosset com a pendent. Aixó s'ha de veure... i tastar!
salut!
Publica un comentari a l'entrada