*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

divendres, 24 de febrer del 2012

Sopa de farigola

Una recepta més que ens va fer en Pep Nogué a l'Espai Consum Bonpreu. Una recepta que, per senzilla i econòmica, no té preu. Sols us dic que el curs va ser un divendres a la tarda i el dissabte al vespre ja la feia per sopar. Si no teniu llardons hi podeu posar daus de pernil, de pa fregit... O senzillament res. 

La recepta que ens va passar en Pep feia servir brou vegetal i brou de bullir fesols. Jo la vaig fer amb brou vegetal. L'aigua de bullir els llegums és una bona base per fer aquestes sopes, guardeu-la! També es pot fer amb aigua. 

 En fer-la a casa també hi vaig fer un canvi, ja que l'havia de compartir amb algú que no hi volia l'ou, hi vaig posar una cullerada sopera de formatge fresc cremós (un formatge francés que té la textura d'un iogurt grec). Amb l'ou queda molt més cremosa.

Ingredients:
- 1 litre i un got de brou vegetal 
- 0,5 ml d'oli d'oliva verge
- 5 grans d'all 
- 90 gr. de pa sense crosta 
- 100 gr. de rovell d'ou 
- farigola 
- sal 
 -50 gr. de llardons 

Primer sofregim els alls sense que agafin color. Hi afegim el pa i la farigola.
De la farigola sols les fulles, els troncs no els hi posem. Sols fregar les branques de farigola entre les dues mans cauen les fulles fàcilment quedant els troncs nus.

 Remenar-ho i regar-ho amb el brou. Deixar bullir cinc minuts i triturar-ho. Corregir de sal.

Al darrer moment afegir l'ou i triturar-ho novament per emulsionar-ho i que quedi cremós.
Servir-ho en tasses amb els llardons esmicolats per sobre.

5 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Sara Maria, vaig que estàs fent un màster amb en Pep. Val la pena oi?

Els fogons de la Bordeta ha dit...

Aquesta setmana cau sí o sí! Té una pinta genial!
Petons
Sandra

Marina ha dit...

Fàcil i boníssima, Sara Maria... mmm! ja sento l'olor! Petonet

Sara Maria ha dit...

Fogons, Sara Maria... ;-))) A peu coix-pambolixocolata, tant els cursos que ofereix Bonpreu com també els de Caprabo, valen la pena, són receptes fàcils de fer i a més aprens tècniques diverses. I són gratuits, sols has de tenir el carnet de client!

No tot són postres ha dit...

aquesta sopa de farigola és de luxe!!!

Llàstima que aquests cursos només els facin a BCNA, es veu que els de rodolies o de més enllà només existim per comprar al BonPreu o al Caprabo, però d'aquestes "avantatges" no en podem gaudir... què hi farem... almenys a través vostre podem conèixer les receptes.

PTNTS
Dolça

Segueixen aquest bloc