*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 14 de maig del 2012

Arròs negre cremós amb calamars

El Taller de Cuina Sabores ja el coneixeu, hi dona classes en Xesco del restaurant Ca l'Esteve, i hi vaig fer un curs amb altres blocaires gastronòmics que vaig explicar en aquest post.

Aquest cop hi vaig anar amb una amiga i col·laboradora, Cristina, i el meu nebot en David. El curs anava d'arrossos i en varem fer un de cremós, un de sec i un de caldós. 


Però no sols això, en Xesco en sap molt, i va fer una petita introducció als arrossos, classes i resultats al ser cuinats. Som un país que mengem arròs però no hem evolucionat en les maneres de cuinar-lo, paelles, cassoles, en algun lloc bunyols, com a postre, però poca cosa més. Altres països tenen molt més que ensenyar-nos des de diferents tipus de cocció a fulls d'arròs per fer rotllets.



Dels tipus d'arròs em va quedar apuntat un, arròs gessamí, una varietat del Delta i que penso provar.

Aquest arròs el varem fer al curs i, el diumenge el meu nebot el va voler fer per al dinar familiar. I la veritat és que va agradar molt a tots, el secret, tallar el calamar ben petit, gairebé a la mida d'un gra d'arròs.

Ingredients:
- 400 g de calamars
- 400 g de ceba picada
- 4 grans d'all picats
- 120 g de tomàquet triturat
- 1 dl d'oli d'oliva verge
- 2 culleres petites de julivert ben picat
- 2 culleres petites de farina d'ametlla
- sal i pebre
- 1/2 litre de brou de peix
- tinta de calamar
- 300 g d'arròs Arborio

En una cassola posar a fregir l'oli, la ceba i l'all.
Netejar i tallar els calamars a daus ben petits i afegir-los a la ceba i l'all. Deixar al foc fins que s'hagi evaporat tota l'aigua dels calamars.

En una olla posar a bullir el brou de peix i la tinta de calamar, remenar per que s'integrin.

Quan ja no surti vapor dels calamars i es vegin ben secs s'hi afegeix l'ametlla i el tomàquet. Ho deixem coure lentament. Salpebrem i reservem.

Daurar l'arròs en una mica d'oli, afegir-hi el sofregit i poc a poc, el brou amb la tinta de calamar.
Anar treballant com un rissotto. Rectifiquem de sal i pebre si és necessari.

Ho servim amb un all-i-oli suau.

Al curs a més hi varem posar per sobre una cullerada d'escuma de parmesà.
Que varem fer amb 1/4 de litre d'aigua, 2 cullerades petites de parmesà ratlla i una cullerada petita de lectina de soja.
Quan el parmesà està ben desfet, amb l'ajut d'una batedora elèctrica fem l'escuma i l'anem traient amb una cullera per posar-la sobre l'arròs.

3 comentaris:

Tapa't de tapes ha dit...

Carai Sara Maria! Quin luxe poder gaudir de cursos així. En Xesco en sap molt, oi? Un savi dels fogons... hehe. M'alegro que ho hagis compartit! Petons

Alfriston Cottage ha dit...

A mi també em feu molta enveja amb aquests cursos als que aneu. :( Sort que després ho expliqueu als vostres blogs i els que no hi podem anar ens "consolem" una mica.
L'arròs es veu deliciós. Encara no n'he cuinat mai de negre a casa i aquesta recepta es veu senzilla.
Gràcies per compartir-la!

No tot són postres ha dit...

Que bé tenir disponibilitat de temps per poder fer aquests cursos.
Aquest arròs té un aspecte deliciós.
PTNTS
Dolça

Segueixen aquest bloc