*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

diumenge, 24 de juny del 2012

Coca llardons

Aquesta recepta és una d’aquelles que hom fa aprenent dels que en saben i barrejant receptes, o treien idees d’unes i les altres.

Fa temps vaig anar a prendre un aperitiu a un bar (més aviat bareto) de l’Avinguda Gaudí a prop de casa la meva mare. Ens van agradar molt les tapes i els varem preguntar si tot era fet per ells. Va sortir la senyora de la casa contenta dient que si, tot ho feia ella, croquetes, marinats de seitons... Que li agradava cuinar i que s’hi entretenia. Ens va donar a provar una coca de llardons boníssima. Ens va explicar que feia una massa de pa molt fina, i a sobre li posava els llardons, el sucre i els pinyons i ho enfornava tal qual. El secret era la massa ben fina.

L’altre dia al programa de ràdio La Cuina de la Carbó, en Joan Baixas, explicava una recepta on afegia avellanes torrades als llardons.

Ja sabeu que m’agrada la massa de pizza Finissima de Buitoni, us ho explicava aquí, a més és quadrada que va millor per fer la coca.

També l'he fet amb pasta de full, i també dona molt bon resultat, ja que, al passar-hi el corró impedim que la massa pugi.

Dons bé, aquí la recepta que ha tingut molt èxit a la feina (en les dues versions de massa), queda cruixent i gustosa, tal coca de vidre amb llardons:

Ingredients:
- una massa de pizza Finíssima de Buittoni
- 100 gr. de llardons
- 100 gr. de sucre
- 30 gr. d’avellanes torrades
- un polsim de canyella
- opcional: pinyons, i ou per pintar

Triturar els llardons amb les avellanes, afegir el sucre i la canyella i barrejar.

Posar la massa en una safata per anar al forn. Estendre-hi a sobre la barreja de llardons, omplint tota la superfície de la massa.

Passar un corró per sobre per tal que els llardons s’incrustin a la massa.

Aquí hi ha l’opció d’afegir a sobre els pinyons i també de pintar-la amb ou batut. Jo no ho vaig fer, segurament la propera vegada si que li posaré pinyons.

Enfornar, tot depenent del nostre forn, a 200ºC uns 20 minuts. Vigileu molt amb el forn, que no es cremi massa, la idea és que quedi com una coca de vidre amb llardons. 

4 comentaris:

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Sara Maria em sembla molt original i bona aquesta proposta.

No tot són postres ha dit...

Ja ho he vist suggerit en algun altre lloc això de fer la base de la coca seca amb massa Buittoni, i pel que veig queda bona!!

PTNTS
Dolça

Sara Maria ha dit...

Doncs estaria bé veure el temps que posen de cocció... O si la fan diferent... A veure si ho trobo!!

Anònim ha dit...

Està boníssima, en puc donar fe!!!

Anna

Segueixen aquest bloc