Ingredients:
- 500 gr. de Provolone tallat a làmines ben fines
- 6 cors de carxofes cuites
- 40 llesques de cansalada
- 250 ml de llet
- 250 ml de nata líquida
- 6 rovells d’ou
- 100 ml de vi blanc
- sal i pebre
Escalfar el forn a 160ºC.
Posar les rodanxes de Provolone a marinar en el vi.
Pintar el motlle amb oli o mantega, o bé folrar-lo amb paper d’anar al forn. Cobrir-lo amb les trossos de cansalada de manera que aquesta surti per les vores uns 5 cm, per poder després tancar el farciment. Reservar.
Barrejar la llet, la nata, els rovells i afegir sal i pebre.
Escórrer bé les làmines de formatge i afegir-les a la barreja, amb cura.
Posar un terç de la barreja de formatge a dins el motlle, cobrir amb cors de carxofa i premsar una mica.
Anar fent capes de barreja de formatge i cors de carxofa alternades, tot acabant amb una de la barreja de formatge.
Tapar amb les vores de cansalada i a més a més amb un paper d’enfornar.
Posar al bany maria una hora i mitja.
Deixar refredar a la nevera unes 12 hores abans de servir.
4 comentaris:
ohhhh!!! m'encanten totes aquestes combinacions!!!
Ha d'estar bo... però potent, potent eh..?.
:)
Si, potent, per això dic que es pot fer amb altres formatges no tant potents... Havartti, Edam...
El primer cop que faig una recepta la faig tal qual la tinc. Penso que després ja mai les faig igual... Les vaig variant segons el que tinc i el meu gust. Alguns cop ho dic, bé a la introducció bé en algun comentari, però molts cops deixo la recepta original sense més.
Publica un comentari a l'entrada