*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 21 de novembre del 2012

Wok de pollastre per a 7.000 milions de persones

Intermón Oxfam em va enviar una proposta interessant: públicar una recepta per ajudar a difondre la seva campanya “Taula per a 7.000 milions”.
Aquest nova campanya d’Intermón reivindica el dret de tothom a l’alimentació. La reivindica quan al món hi ha gairebé 900 milions de persones que passen fam. I això quan es produeixen aliments de sobres per alimentar-nos a tots.

La recepta la recordo de fa anys, en una estada a Borneo on ens la varen fer estan allotjats en el poblat d'una tribu (no us penseu res aventurer, era per a turistes) i sempre me l'he fet per què m'agrada, és fresca i bona.
Em va sorprendre el cogombre fregit juntament amb la pinya. I si, l’últim en afegir és el pollastre, no el varen passar abans.


Ingredients:
- un cogombre petit
- quatre rodanxes de pinya en el seu suc (millor natural)
- un pit de pollastre
- una ceba petita
- salsa de soja

Pelem i traiem les llavors del cogombre i el tallem a tires llargues de dos dits de llarg. Reservem.
Tallem les rodanxes de pinya a una mida similar al cogombre. Reservem.
Pelem i tallem la ceba en juliana. Reservem.
Tallem el pit de pollastre a daus petits.Reservem.

Posem el wok al foc i hi anem afegint els ingredients.
Primer la ceba, li donem unes voltes i afegim el cogombre i la pinya.
Seguidament li afegim el pollastre i ho deixem fer, fins que veiem que està llest.
Afegim un raig de salsa de soja, donem unes voltes i llest.

Com que la salsa de soja ja aporta sal, jo no li afegeixo més sal.

Aquest cop però, el vaig servir amb uns fideus d'arròs que vaig coure segons les instruccions del paquet, i que vaig afegir després al wok per tal que es barregés amb la preparació.

2 comentaris:

La Cuina Violeta ha dit...

Una bona proposta per a la iniciativa dels 7.OOO milions, Sara.
Nani

A peu coix. Núria Sagués ha dit...

Molt bé

Segueixen aquest bloc