Quan compres a mercat, sempre cal escoltar i aprendre dels venedors quan expliquen com tractar i cuinar un producte, però també, com va ser aquest cas, a altres compradors. Aquesta recepta me la va explicar un client de la mateixa parada de la Boqueria on compro, més aviat comprava per que ha tancat per marxar a un altre mercat cansat de turistes, embotits i porc.
És molt senzilla i l’he fet més d’un cop per què em va agradar molt.
Ingredients:
- Un peu de porc partit per la meitat
- Dues cebes de figueres o tendres (que no falti)
- Dos gots de vermut
- Un got de brou o aigua
- Sal, oli d’oliva verge i, opcionalment, pebre
Es talla la ceba en juliana i es posa enrossir, sal i pebre. Aquí es pot fer servir la ceba cuita en juliana de Cuick, que també cal salar.
Quan la ceba comenci a estar fosca, no cal que estigui confitada del tot, afegim els peus de porc que haurem fet coure abans, també podem fer servir els que venen tancats al buit i cuits. Els deixem dos minuts que agafin temperatura i afegim els dos gots de vermut.
Deixem reduir una mica abans no afegim el brou.
Deixem fer xup-xup, que vagi reduint el líquid i llestos. Bon profit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada