*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 10 de maig de 2007

Patates i pebrots confitats amb ventresca

Aquesta és una recepta del Ferràn Adrià per la revista Descubrir Cuina.

Ingredients:
- 1 llauna de ventresca de tonyina
- oli de girasol
- oli d'oliva
- 300 gr. de patates
- 8 pebrots del piquillo en conserva


Preparació de les patates:
Talleu les patates en forma de cercle procurant que siguin d'uns 8 mm d'alçada i 2,5 cm de diàmetre. Aneu tallant fins a tenir-ne unes 12 unitats (per a quatre persones).
Confiteu les patates amb l'oli d'oliva mantenint sempre el foc ben suau.

Preparació dels pebrots:
Escorreu bé els pebrots, reservant l'aigua de la conserva.
Fregiu els pebrots amb l'oli de girasol fins que us quedin daurants els costats. Tot seguit, escorreu-los i coloqueu-los en una safata resistent al foc.
Diluiu l'aigua de la conserva amb una mica d'aigua mineral i una mica de l'oli de fregit els pebrots.
Poseu la safata a sobre una planxa escalfada a foc suau i aneu mullant els pebrots amb el líquid de la conserva que prèviament heu diluït, fins que quedin confitats.

El plat es presenta, muntant primer un llit de patates i anant-les intercalant amb els pebrots i la ventresca de tonyina.

Segueixen aquest bloc