
Ingredients:
- 200 gr. de llom de tonyina
- 100 gr. de maduixes
- 30 gr. de freses de truita de riu
- cebollí (ciboulette)
- 100 ml de salsa de soja
- 100 ml. de mirim
- 1 cc de Yuzu
- 1 cc de Xantana
- 100 ml d’oli de girasol
- 30 gr. de gingebre
Primer preparem un oli aromatitzat amb gingebre. Posem un casso al foc amb l’oli i el gingebre, pelat i tallat a trossos. Escaldar a 70ºC i retirar del foc tot deixant-lo infusionar durant 24 hores
El zuyu és un cítric molt aromàtic que podem trobar en botigues de menjar japonés (líquid).
Posar en un got de la batedora elèctrica, el mirim, la soja, i unes gotes de yuzu; afegir la xantana (una cullerada petita rassa de postres) i batre’l. Deixar hidratar.
Tallar i picar la tonyina a daus molt petits, igual amb les maduixes. Picar el cebollí ben fi. També s’hi pot afegir julivert picat. Barrejar-ho tot en un bol.
Amanir amb l’oli i la salsa.
Servir amb l’ajut d’un motlle, primer amb la barreja de tonyina i maduixes, a sobre una capa de fresses de truita.
5 comentaris:
Combina bé la maduixa i la tonyina?. Té un aspecte fantàstic!. Què és la xantana?
Quina recepta més curiosa!!!! I quins ingredients més estranys (per a mi). N'hi d'ells que és la primera vegada que en sé de l'existència. Això del "mirim" m'ha sonat a "miri'm". Salutacions
m'agrada aquesta combinació amb la maduixa :)
Un saludo
Jorge
www.pocohecho.com
una combinació ben sorprenent i sembla que deliciosa, veig que les classes a gadgets et van ser ben útils.
Combina molt bé!! Estava d'alló més bo!!! El mirim és una espècie de licor, crec que d'arròs, que es fa servir molt en cuina japonesa, especialment pels marinats (tekiyaki, etc). La xantana és un alga (tipus agar-agar) que ajuda a espessir les salses, fins i tot en fred. A Gadgets de cuina en pots trobar de la casa Sosa
Publica un comentari a l'entrada