*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 1 de juliol del 2010

Koy Shunka

Muy buenas! Os apetece a alguno ir a cenar al Koy Shunka -o a algún otro sitio chulo- el miércoles por la noche conmigo? Estoy en BCN dando un curso y me gustaría mucho veros!

Aquest és el correu que vaig rebre dilluns, el restaurant el tenia a la llista de pendents amb moltes ganes i clar, de seguida vaig contestar que m’apuntava. Igual van fer els altres i així la proposta de Manuel de Codigo0 va ser també ràpidament acceptada per la Mar de Baixa Gastronomia i pel Massitet i la Kisumenja d’Olleta de verdures; i allí ens hi varem trobar el dimecres al vespre.

Conec el Shunka, el germà “petit” (?) del Koy Shunka, i m’encanta. No sé que m’esperava, però havia llegit i vist les fotografies de la crònica del mateix Manuel i de la Sole de La Caja de los Hilos, i del Gourmet de províncias, entre d'altres, feia temps, i sabia que segurament era un dels millor restaurants japonesos fora del Japó que hi havia.
I això fa por, per què quan esperes tant, fàcilment ets pots decebre.

Malgrat m’agrada el menjar japonès, no sóc molt amant del peix, i tampoc del vi blanc (o dels vins en general, últimament sols prenc aigua), però aquest cop vaig gaudir plenament dels diferents plats que ens van anar servint i dels tres vins blancs que el Manuel va escollir. Era un festival pels sentits!

Ens varem asseure a la barra, a la cantonada per així poder parlar més còmodament entre nosaltres, davant nostre s’obria la cuina, i al nostre cuiner al davant anava preparant i ens anava servint els diferents plants que formen el menú degustació.
L’experiència de tenir la cuina al davant no és tant espectacular com ho és al Shunka, la d’aquest és més petita i el tràfec, per tant, molt més encisador. Però això de veure preparar davant teu els plats que aniràs provant... És genial!

Bé, els plats:
Aperitiu, galetes de flor de loto amb seitó
Crema d'esbergínies

Carpaccio de vieires amb mini blat de moro i tòfona blanca d'estiu

Un que no recordo... Gamba amb...

Tàrtar de toro amb cruixent d'alga de Nori

Fideus japonesos "Somen" amb llagostins

Espardenyes amb salsa de ous de lluç

Sashimi de tonyina i bonítol

Vedella japonesa "Wagyu" a la planxa

Cinc sushis "nigiri" variats, gamba de Palamós, tonyina, salmo, calamar, i... no recordo! (potser verat)

Nigiri d'anguila

Els postres, pastís de xocolata amb gelat de iogurt aromatitzat

Aquí podeu veure amb quina cura tallen el peix..


Em va agradar especialment la simbiosi entre cuina tradicional japonesa i productes propers nostres, com les espardenyes, les gambes de Palamós, els pebrots del Padrón... La vistositat i cura en fer i muntar els plats. I la qualitat de les primeres matèries que fan servir. Uns sabors nets i que omplen de plaer.

Un plaer afegit: varem poder tenir a les mans el llibre de reposteria tradicional de Vinarós de Ca Massita!!!!! Esperem amb ganes la presentació a Barcelona!!

8 comentaris:

Mar Calpena ha dit...

Va ser un PLAER! Nit memorable pel menjar, la companyia, el lloc...

starbase ha dit...

Gàudi total!! Només queda felicitar-vos per la trovada i per el menú :))

Sole ha dit...

Me alegra saber que lo pasasteis divinamente. Como le dije a Mar, me moría de envidia!!!!
Es de los sitios que vuelvo encantada y ahora ya sabeis el motivo.
La comida fue buena, pero por lo que se, la compañía excelente, hasta aqui llegan vuestras risas.
Un abrazo a todos y la próxima espero estar ;)

Boston1955 ha dit...

Uiiiii lo que m'agrada a mi el menjar japones,dilluns es festa a Terrassa i a mes es festa major, el meu aniversari i proposare d'anar a aquest restaurant a veure si ve de gust.
Una cronica excelent, ets una pasada Sara disfruto quan entro.
Vaig atrafagada i poc puc comentar.
Un petonas.

margot ha dit...

NENA QUINA CANYA!!!
fAS LA CRONICA MOLT BÉ;))

Francesc ha dit...

A banda que la teua nova "ambientació bloguil" és una passada, aquest post t'ha quedat genial!!! Quines fotos!!! La presentació dels plats és preciosa!!! Semblen quadres abstractes en miniatura. Besades

Massitet ha dit...

La veritat és que va ser una vetllada memorable, d'aquelles que recordes! ;-)
El menjar espectacular i la companyia, vist des del meu punt de vista, envejable!

Una passada...

Fem un mos ha dit...

Que mes es pot demanar, bona companyia i bon menjar
Petons

Segueixen aquest bloc