*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dilluns, 17 d’octubre del 2011

Cantonigrós 2 - Can Colom

Aquest cop la visita gastroblocaire organitzada per la Nuni i en Miquel a Cantonigrós va tenir dues parts, la primera una visita a Can Colom, una casa d’embotits i el dinar a Ca l’Ignasi.

A Can Colom ens van oferir un tast dels seus productes a l’obrador, ens varen ensenyar les màquines i ens varen explicar com funcionen. Compren el porc i el porten a matar a l’escorxador que es queda amb les parts que ells no fan servir.

Ens va explicar que tenien les màquines més petites per què no fan grans produccions i així ells sols poden fer els embotits. Les màquines els faciliten la feina, trinxen la carn, la barregen amb les espècies i les emboteixen. Sols queda lligar-les i penjar-les per tal que s’assequin o coure-les, com és el cas del paté i de la pilota rostida.

Aquesta última va ser la gran estrella, la pilota rostida, amb o sense bolets. La mestressa aconsella servir calenta la de bolets, però la que no en porta, que és la que varem poder provar, freda és boníssima i sorprenent.

Cal dir que tots els altres embotits són boníssims, a mi em va agradar especialment el llom i la botifarra blanca, la qual en tenen de seca al gust de l’Empordà o tendre al gust de la resta.

El secret de Can Colom, a part de fer-ho amb estimació, és fer-ho en la mesura que es pot assumir, sense més. Esperem que hi hagi qui continuï amb la realització d’un producte ben fet i de qualitat.

 

4 comentaris:

Cuinetes ha dit...

Gràcies pel post Sara Maria! Ens va encantar tenir-vos a Cantoni i poder gaudir amb vosaltres d'uns embotits que coneixem de fa molts anys! Sens dubte el secret està amb el carinyo i la manera d'elaborar el producte. Comparteixo amb tu el gust per la pilota rostida, per mi el millor producte de Can Colom! Una abraçada!!!

Tapa't de tapes ha dit...

Quin passeig virtual més guapo que ens has fet, Sara! Gràcies!

Grupo Varela ha dit...

Una visita molt interessant!

Fem un mos ha dit...

Una sortida força enriquidora, que com sempre segur que ho bau passar la mar de bé
Petons

Segueixen aquest bloc