*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dijous, 6 d’octubre del 2011

Jornades del foie a l’Hotel Catedral Catalonia

Tinc molts post pendents, però vull aprofitar penjar aquest ja que les Jornades del foie que estan organitzant al restaurant de l’Hotel Catedral Catalonia acaben el dia 16 d’octubre.

L’Hotel va contactar amb alguns blocaires per tal de presentar-nos-les. He de dir que conec el restaurant de l’hotel, La brasserie du gothique, ja que és un dels restaurants del barri que té menú d’un plat. Sempre hi he menjat força bé amb un preu prou correcte per la qualitat dels plats.

El xef Fernando Feijoo ens va presentar els diversos plats de les Jornades amb una introducció sobre el foie força interessant.
Com ja sabeu jo havia fet un curs amb l’André Bonnaure, un mestre del foie, però he de dir que em va agradar la presentació del xef Feijoo apropant-nos al foie des de un restaurant.
Si un ens acosta el foie a casa, l’altre ens el presenta i ens el fa proper al restaurant.

Pels que tingueu malestar en menjar un producte aconseguit “maltractant” un animal cal dir que l’engrandiment del fetge de l’ànec és natural en aquests. Els antics egipcis se’n adonaren que el foie d’ànecs que estaven a punt d’emprendre la migració eren més bons i mes grans. L’ànec, per preparar-se per el llarg vol migratori s’atipa i emmagatzema l’aliment al fetge, així pot volar dies i dies sense parar.
Els egipcis donaven figues al ànecs per tal que mengessin tot atipant-se i d’aquí el nom de foie.

Algunes granges per tal d’aconseguir més diners i més ràpidament varen començar a atipar forçadament als ànecs joves, així aconseguien fetges grossos amb menys poc temps.
La tendència actual però és anar engreixant el fetge dels ànecs de forma més natural, i deixant-los créixer fins a ser adults.

Els plats del menú de les Jornades que ens varem presentar i varem poder tastar foren:


Crema de ceps amb oli de tòfona negra i xips de tubercles
Molt bona i suau


Carpaccio de bacallà amb mongetes del Ganxet saltejades
No el vaig provar, no m’agrada el bacallà


Ous de Calaf amb foie polê i puré de parmentier de castanyes
Em va agradar el foie sobre l’ou fregit


Caneló d’ànec amb foie i prunes a l’aroma de Chartreuse
Molt bo, ben aconseguit el gust i la textura del farcit d’ànec


Foie micuit amb poma i figues i reducció de Pedro Ximénez
Molt bo, i molt ben presentat


Terrina de foie d’oca
També molt bona, amb la textura especial que tenen les terrines


Filet rossini de bou
També molt bo, val a dir que tenen un forn Josper amb el qual fan la carn a les brases


Gelat de foie
Em va agradar sorprenentment, no és els típics postres dolços i això em va agradar

Per veure un vi dolç Aureus Sauternes AOC Sauternes i també varem tenir el privilegi de tastar un Tokaji Chateau Dereszl 5 putinyos amb un gust final de poma àcida que combinava molt bé amb el foie.

He de dir que l’amabilitat i acolliment va ser excepcional, moltes gràcies a tot l’equip que ens va atendre! I gràcies Manel per avisar-nos i coordinar-ho!

2 comentaris:

starbase ha dit...

Eeeeeep, però quí es aquest que fa el tonto al final del post!!! No es pot treure a segons quí fora de casa... :-P

Anònim ha dit...

just stopping by to say hello

Segueixen aquest bloc