*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimecres, 29 d’agost del 2012

Taller de pizza i focaccia al Forn Trinitat amb Daniel Jordà

No sé massa bé com va anar tot, comentant una fotografia del Facebook del mestre Jordà, de cop va convocar un curs per aquell mateix dissabte. I com no… De com un munt de blocaires ens hi vàrem apuntar.

Daniel Jordà és al front del Forn Trinitat Panes Creativos, un forn que, gràcies al seu bon fer i a la seva creativitat ha anat prenent un espai en el món del pa de Barcelona. El primer cop que vaig provar els seus pans va ser en el primer pícnic urbà que vàrem fer a la Cookiteca de Sarrià. Va ser un descobriment, pans gustosos, meravellosos.

En arribar a l’obrador del forn de la plaça Garrigó núm. 5. vàrem veure que la temperatura seria alta. I a més, un cop tots a dins, la mateixa va anar pujant fins als 35ºC… I tots vàrem aguantar meravellats per les explicacions del mestre.

Un sistema d’auto-amassat, l’autolisi que l’Starbase explica en aquest post.

Amb 500 gr. de farina de força, 300 ml aigua, 40 gr. d’oli, 40 gr. de mantega, 10 gr. de sal i 10 gr. de llevat, aconseguirem fer una massa de pizza que es va transformar també amb massa per focàccia.
Senzillament primer barrejarem els ingredients en un bol, però poc, durant uns 20 segons, no més.
En varem fer una bola i el deixarem reposar sobre la taula. Entre 10 i 15 minuts.
Estirem la massa i la pleguem sobre si mateixa, uns 5 segons.
Deixem reposar un cop més durant 20 minuts durant els quals la massa treballa per nosaltres.
Tornem a estirar la massa i la pleguem de nou. Llestos.
Ara sols cal estirar-la finament i posar-hi els ingredients que vulguem. L’enfornem i al forn i posem una bol amb aigua per tal que li doni la humitat necessària.

En el cas de voler fer una focàccia podem barrejar herbes amb la massa, també barregem oli i aigua que tirarem sobre la massa estesa en un motlle. No cal posar el bol amb aigua la forn per què la barreja d'oli i aigua ja li dona la humitat necessària.

En poguérem provar de sardines, de botifarra amb moixernons i ceba confitada, i de xoriç. Totes boníssimes. També una pizza que va sorprendre per dur maionesa en comptes de tomàquet...

Genial!





4 comentaris:

Unknown ha dit...

Un veritable mestre el Daniel, a veura si el repeteix y en va be pels horaris y vaix, petons.

Cuinetes ha dit...

Em va encantar fer aquest curs! En Dani és un crack!
I em va encantar fer-lo amb tu! ;)

Petons!!!

starbase ha dit...

Que bé ho vem passar!! Good energy a tope :)

el taller de cuina ha dit...

I jo que encara no he visitat aquest forn!
M'hauré de conformar a provar aquesta base!
petonets

Segueixen aquest bloc