Un dels programes de
la TV France 3, Les Carnets de Julie, fa una visita per les diverses regions de
França a través de la seva gastronomia, una de les receptes que n’he tret
aquest estiu és aquesta.
La paraula "rillette" ve de la paraula "Rille", o "Reille" en francès antic, que es refereix a
una junta o un cafè amb llet. S'aplica a una peça allargada de porc tallat a
tires. Al segle XVII es preparen al moment de la matança del porc que té lloc
dues vegades l'any. No va ser sinó fins al segle XIX i la creació del
ferrocarril que les rillettes fan la seva aparició en les taules
parisenques.
Es diferencien segons
les regions, les de Tours tenen la distinció de ser fosques a diferència de les
de Le Mans, que són més clares. Estan fetes de carn magra de porc carn tallada
a tires, cuinades en el seu propi greix fins a evaporar, durant almenys quatre
hores. Són riques en fibra.
- 200 gr. de cansalada fumanda
- 150 gr. de rillettes
de porc
- 1 cullerada sopera de crème
fraiche
- 3 ous
- Sal i pebre
- Herbes aromàtiques (al programa li varen posar hisop)
Per la pasta:
- 160 gr. de farina
- 80 gr. de mantega
- 180 gr. de formatge cremós escorregut (al programa li varen
posar de cabra)
- Sal
Preparar la massa tot barrejant els ingredients.
Estirar-la per folrar
un motlle de 20 cm de diàmetre amb 2,5 cm de gruix.
Folrar el motlle.
Picar la cansalada. Repartir la cansalada i les rillettes sobre la massa.
Barrejar els ous, la crème
fraiche, un polsim de sal i pebre, i tirar-ho per sobre.
Tirar a sobre les herbes aromàtiques (hisop, julivert...).
Enfornar 30 minuts a 200 ºC.
Aconsellen servir-la calenta.
1 comentari:
Sembla una recepta deliciosa!! Què bona!!!
Publica un comentari a l'entrada