
- 3 pebrots verds
- 10 mongetes verdes o 3 tavelles xines llargues
- 1 cogombre de 20 cm
- 1 ceba blanca o un grapat de cebetes petites
- el suc d’una taronja i mitja
- 2 pomes Granny Smith
- ram de menta o alfàbrega d’uns 75 grams
- sal i pebre negre
Tallar les mongetes en quatre trossos, tot retallant les puntes. Pelar les pomes, treure el cor i tallar a daus. Picar ben picada la menta.
Pelar els pebrots amb un pelador de verdures, treure els talls i les llavors. Tallar-los en tires i després en quadrats de mig centímetre.
Coure les mongetes al vapor o al microones fins que estiguin fetes però cruixents. Posar-les immediatament en aigua freda per tal que es refredin. Tallar-les a daus.
Tallar les cebes en trossos petits, igual que el pebrot. Pelar el cogombre i tallar-lo longitudinalment per poder-li treure les llavors. Tallar-lo a daus.
Col•loqueu en un bol els pebrots, les mongetes, el cogombre i la ceba. Afegir el suc de taronja, la sal i el pebre. Deixar reposar durant 30 minuts.
Abans de servir incorporar les pomes i remoure. Afegir la menta picada per sobre.
Es un acompanyament que queda molt bé amb ànec, costelles de porc o pernil cuit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada