*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 18 de setembre del 2007

Coca de llardons

Ingredients:
- 400 gr. de farina de força 60 (especial per pasta de full)
- 250 gr. de mantega o llard
- 250 gr. de llardons
- pinyons
- 1 ou
- una mica d’aigua
- un pessic de sal
- sucre

prepareu la pasta barrejant la farina amb l’aigua i un pessic de sal. Treballeu-la i estireu-la amb l’ajut d’un rodet. Un cop ben estirada, poseu-hi al damunt la mantega, emboliqueu-la amb la pasta tot fent 3 plecs senzills i un de doble. Després de cada plec seguiu treballant i estirant la pasta.

Escampeu els llardons trinxats al damunt de la pasta, i torneu a fer la mateixa operació. Tres plecs senzill i un de doble, i estirar la pasta.

Quan estigui ben estirada, talleu-la a la mida que vulgueu que tinguin les coques. Poseu-les en una plata per anar al forn, unteu-les amb ou batut i escampeu pinyons al damunt, cobriu-les amb una mica de sucre.

Coeu-les al forn a 200 ºC durant uns 20 minuts.

Segueixen aquest bloc