*

Aquest bloc va néixer un 4 de gener de 2007

Aquest és un blog no professional, amb això vull dir que parlo del que m’agrada. Si quelcom no m’agrada, no en parlo, i si sols m’agrada, potser tampoc.
Aquí, des de sempre, a part dels professionals que escriuen en mitjans de comunicació, hi ha hagut sempre el “boca a boca”. Aquest blog pretén (no sé si ho aconsegueix) això, ser el “boca a boca”. Un bon complement al que es publica en mitjans de comunicació. Com sempre ha estat a casa nostre.

dimarts, 4 de setembre del 2007

Flammkuchen

"Torta", tipus pizza, típica de la zona d’Alsacia, ara França, i del Palatinado i Baden a Alemanya. Segons la tradició va aparèixer als anys 1900, quan abans de posar el pa al forn, i per tal de comprovar la temperatura, s’hi posava una massa fina. Quan el foc arribava a la temperatura màxima i es cremava el voltant de la massa, volia dir que era massa alt per coure el pa. El nom vol dir “tarta en flames”. La típica és de ceba i cansalada viada.

Ingredients:
- 250 gr. farina
- 20 gr. de llevat
- 5 cullerades de llet
- 1/2 cullerada de sucre
- 1/2 cullerada de sal
- 1 ou
- 1 cullerada d’oli
- 200 gr. créme fraiche (crema de llet agre; es pot fer servir crema de llet normal)
- 300 gr. de ceba
- 70 gr. cansalada viada

Posar la farina en un bol. Barrejar el llevat amb llet tèbia, el sucre i la sal. Barrejar-ho en el bol de la farina. Afegir l’ou i l’oli fins formar una massa homogènia que es desprengui fàcilment, si cal, afegir unes gotes d’aigua.

Cobrir la massa i deixar-la reposar durant uns 30 minuts en un lloc càlid.

Espolsar amb una mica de farina abans d’amassar-la i donar-li forma oval prima.

Repartir la crema sobre la superfície, posar-hi sal i pebre (molt de pebre).

Tallar les cebes en anelles i tirar-les per sobre, també la cansalada viada tallada petita.

Posar-ho sobre un paper encerat d’anar al forn, posar a la plata del forn. El forn ha d’estar a 200 ºC. Es cou durant uns 30 minuts, el voltant de la massa ha de quedar daurada.

La massa i la crema de llet sempre són les mateixes, els ingredients varien segons els gustos.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Fantastic and I found you Flammkuchen recipe =:-) Don´t tell the french that Flammkuchen is german. They think it´s french!

Segueixen aquest bloc